Folytatná a keleti nyitás politikáját Szijjártó

2013. június 13. 10:54

Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint Magyarországnak folytatnia kell a keleti nyitást és a szövetségek kötését a magyar export bővítésének érdekében.

2013. június 13. 10:54

Magyarországnak folytatnia kell a keleti nyitást és a szövetségek kötését a magyar export bővítésének segítésére a következő években is – jelentette ki Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön a Világgazdaság napilap budapesti szakmai konferenciáján. Kiemelte: ennek fontos része az is, hogy a kormány stratégiai együttműködési megállapodásokat kötött, illetve köt a Magyarországon működő, nagy nemzetközi háttérrel rendelkező cégekkel, a keleti nyitást tekintve pedig olyan országokkal keresett szorosabb együttműködést, amelyek gazdasága a válság ellenére is képes volt növekedni. 

Az államtitkár hozzátette: a kormány létrehozta a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-t, amelynek feladata, hogy a kis- és  közepes vállalkozásokat segítse a külpiaci tevékenységükben, mert ugyan a hazai kkv-k foglalkoztatják a magyarországi munkavállalók 75 százalékát, de az exportból csak 20 százalékban részesednek. Magyarországon 2500-3000 olyan kkv működik, amelyek képesek exportra termelni, szolgáltatást előállítani, a kereskedőház ezeknek a kivitelét erősíti majd – mondta az államtitkár.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. június 13. 11:33
egyiptomban voltak, törököknl voltak... :D
micream
2013. június 13. 11:32
gondolom az osszes felazsiai lelket simogatjak az ilyen hirek :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!