Balog: Szükségünk van Németországra

2013. október 03. 22:04

A közép-európai országoknak szükségük van Németország megértésére, rokonszenvére és arra, hogy határozottabban képviselje a térséget – emelte ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Ingolstadtban a német egység helyreállításának évfordulóján mondott ünnepi beszédében.

2013. október 03. 22:04

Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter a bajor város hivatalos ünnepi rendezvényének szónokaként hangsúlyozta: Németországnak vállalnia kell a nagyságából és az erejéből fakadó felelősséget.

Németországnak határozottabban kellene betöltenie a „Közép-Európa szószólója” szerepet, és erősebben kellene kiállnia a térség országaiért a „brüsszeli gyámkodással” szemben is, hogy az Európai Unióban ne a tagállamok „feje felett döntsenek”, hanem erősödjön a „föderális rendszer”, amelyben mindenki a saját útját járhatja – mondta a miniszter.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. október 04. 00:05
Ha már egyesítettük, akkor vegyük is hasznát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!