Hetvenkét éves pizsamás férfira csapott le a TEK

2013. november 17. 13:04

A 72 éves férfi mondta a rendőröknek, hogy várjanak, hozza a kulcsot, ám a TEK nem akart várni: berúgta a kaput. Az ónodi vásárban vásárolt kispuskája miatt látogatta meg a terrorelhárítás az idős embert.

2013. november 17. 13:04

Fegyvereket és lőszereket halmozott fel lakásán egy nyékládházi férfi, akit a Terrorelhárítási Központ és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai fogtak el, áll a hivatalos rendőrségi közleményben. A férfit szomszédja jelentette fel fegyvertartás miatt. Mint kiderült: azért nincs engedélye, mert idős kora miatt nem tarthatna fegyvert.

A Borsod Online kiderítette: a 72 éves férfi az ónodi vásárban vásárolt magának egy kispuskát, hogy megvédje magát, mert szerinte sok idős embert támadnak meg mostanában a saját otthonában, ráadásul 93 éves anyjára is vigyáznia kell, aki hozzáköltözött.

Eddig kétszer törték fel a házamat, de loptak már el tőlem a pincéből bort és pálinkát is. Volt, hogy az éppen megfialt, szoptatós anyanyulat vitt el a tolvaj a kicsinyei fölül; mind elpusztult. Nyáron csak egy szúnyogháló van az ajtón, ablakon; ha azt kivágja valaki, már benn is van. Ezért végiggondoltam, hogyan is védekezhetnék” – mesélte a férfi.

„Áramot nem vezethetek a kerítésembe, mert úgy járok, mint az a kesznyéteni gazda, a borba se rakhatok fagyállót. Ha harapós kutyát veszek, az még a végén kárt tesz a gyerekekben, a riasztók meg nem érnek semmit; mire ideér a segítség, mind a kettőnket megölhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kispuskát az ónodi vásárban” – magyarázta indítékait az idős ember a Borsod Online-nak.

„Amikor láttam, hogy rendőrök állnak a ház előtt, mondtam, hogy hozom a kulcsot, egyikük mégis szétrúgta a kaput” – mondta a férfi. A megyei hírportál beszámolója szerint amikor a 72 éves férfi hajnalban pizsamában kiment az udvarra, kommandósokkal találta magát szemközt, akik miután berúgták a kaput, a sárban hasra fektették és míg megbilincselték, a hátára térdeltek.

A törvényt korábban még soha nem sértő férfit az ügyészség szerette volna előzetes letartóztatásban tudni, de a nyomozati bíró csütörtökön úgy döntött: elegendő, ha lakhelyelhagyási tilalom alá helyezi.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. november 18. 12:09
A szabály az szabály,tök mindegy nány éves az elkövető.Mi van ha elkezd lövöldözni az ablakból,vagy ijedtében öngyilkos lessz.
tatka46
2013. november 18. 11:06
A rendőrség ezt miért nem tudta volna elintézni, tudták, hogy egy kispuskáról szól az egész, mindjárt a TEK Orrbán magánhadserege? Miért nem erősködnek a cigány bűnözökkel?
files32
2013. november 18. 09:05
A Jobbiknak lehetőséget kell adni a választásokon,ha rendet tesz maradhat,ha nem leváltjuk. Négy évet megérne, ebbe se haltunk (még) bele.
rezsivédelem4.0
2013. november 18. 08:08
A rendcsinálás íme véget ért, igaz kellett a magánhadsereg is, de Pintér elvtárs tartja a aszavát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!