Újra működik a Mikszáth téri szökőkút

2014. október 04. 13:41

A pénteken átadott, felújított kút üzemeltetési költsége a nyolcadára csökkent.

2014. október 04. 13:41

Pénteken adta át a kerületi önkormányzat képviseletében Kocsis Máté polgármester, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő a felújított Mikszáth Kálmán téri szökőkutat a józsefvárosi Palotanegyedben. A régóta nem működő kút az Európa Belvárosa Program II. ütemében újult meg.

A szökőkút belső felületét apró mozaikkövekkel borították, a mészkőből készült koszorúperemét megtisztították, lecsiszolták és védőréteggel vonták be. A kút vízforgatós rendszerű, vegyszeradagoló automatával lett ellátva, a technikai fejlesztéseknek, a modern gépészetnek köszönhetően a fenntartási költsége a nyolcadára csökkent. Délelőtt tíztől az esti órákig harmincnyolc vízfúvóka köpi a vizet, tízpercenként kétféle módozatban, sötétedés után energiatakarékos ledekkel színes fényjátékot is szolgáltat a kút.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2014. október 04. 19:43
Na most. ha már ott vagytok a M.K. téren, akkor el lehet csattogni a Pollack Mihály térre, a Múzeum háta mögött és meg lehet nézni, hogy kettő felújítás után hogy megy el egy autó.És akkor még nem láttátok a Puskin utca sarkán, eső esetén előálló tavat. Na ez a Kocsis, no meg a cidesz Kondorostul(Kati). akit megvettek kilóra.Vadul kiállt azért a vállalkozóért, aki beépitette volna a kocsmájába a mélygarázs szellőzőit. A tűzoltók ma is röhögnek. Kondor Katalin.
Trükkök Százai...
2014. október 04. 18:05
pár milláért beépítettek egy rezsi... illetve nyomáscsökkentőt
bambuci
2014. október 04. 16:54
A krt.on is van harom szokokut, amit rendbe kellene hozni... De ez legalabb megvan. Szoval folytassak.
kuwiq
2014. október 04. 14:30
helyes az életminőséghez ez is hozzátartozik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!