LMP: Káosz uralkodik a vidékfejlesztésben

2015. január 12. 12:37

Sallai R. Benedek szerint a bizonytalan körülmények akadályozzák a vidék felzárkózását és az ott élők helyben tartását.

2015. január 12. 12:37

Az LMP szerint totális káosz uralkodik a vidékfejlesztésben: miközben a tisztességes pályázók rosszul járnak, a kifizetések szabályozását a kivételezettekhez igazítják, az új költségvetési ciklus pályázatainak kiírása pedig lassan egy éve csúszik.

Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: bár a bizonytalan körülmények már a szocialista kormányok idején is fennálltak, azt a jelenlegi kormányzat is fenntartja. A gyakorlat szerinte nem szolgálja a vidék felzárkóztatását és az ott élők helyben tartását. 

Szólt a többi közt azon pályázati forrásokról, amelyeket le sem gyártott gépek után nyújtott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, de kifogásolta az európai mezőgazdasági és vidékfejlesztési alap kifizetésének gyakorlatát is. Ez utóbbiról elmondta: a pályázóknak múlt év végéig kellett volna elszámolniuk, hogy már 2015 elején hozzájuthassanak forrásaikhoz, az ezt szabályozó rendeletet azonban a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly háromszor módosította, utoljára az elszámolási határidő előtt egy nappal, azokat segítve, akik nem tudtak volna eleget tenni kötelezettségüknek.  

A képviselő emellett az új költségvetési ciklus pályázataival kapcsolatban is aggályait fogalmazta meg, mint mondta, még egyetlen pályázat sem jelent meg, és értesülései szerint az unió nem hagyta jóvá a Magyarország által benyújtott pályázati koncepciót. 

A politikus a tájékoztatón elítélte a miniszterelnök gazdasági menekültekkel kapcsolatos nyilatkozatát. Közölte: a bevándorlásnak és a terrorizmusnak semmi köze egymáshoz, a kettőt ízléstelen összemosni, és politikai tőkét kovácsolni egy terrorcselekményből. Emlékeztetett: Ukrajna jelenleg nem tagja az Európai Uniónak, így az onnan érkező magyarokat is Orbán Viktor retorikája szerint gazdasági menekültnek kellene tekinteni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 12. 15:11
"Az LMP szerint totális káosz uralkodik a vidékfejlesztésben" Szerintem meg semmi szükség az LMP-re.
Wendriner
2015. január 12. 13:53
"Emlékeztetett: Ukrajna jelenleg nem tagja az Európai Uniónak, így az onnan érkező magyarokat is Orbán Viktor retorikája szerint gazdasági menekültnek kellene tekinteni." Káosz uralkodik az LMP képviselők fejében.
paraklétosz
2015. január 12. 13:25
Kozmopolitológus vidéki káoszelmélete.
komondor
2015. január 12. 13:09
Több stadiont vidékre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!