Orbán: Fiatalok nélkül nincs mezőgazdaság

2015. január 14. 11:21

Ma adták át a Kecskemétre költöztetett agrár-vidékfejlesztési államtitkárságot, amely 1200 milliárdnyi fejlesztési forrást nyújthat a magyar vidékek számára, ebből a kormány 78 milliárd forintot a fiatal gazdák támogatására szeretne költeni.

2015. január 14. 11:21

A Miniszterelnökség Kecskemétre költöztetett agrár-vidékfejlesztési államtitkársága 1200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást oszthat el a magyar vidék szereplőinek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Kecskeméten, az államtitkárság átadásán.

Nagyon kevés olyan hely van a magyar közigazgatásban, ahol akárcsak megközelítőleg is ekkora források felett lehetne rendelkezni – jegyezte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az 1200 milliárd forintnyi forrásból az agráriumban működő kis- és középvállalkozások fejlesztésre 518 milliárd forintot, a fiatal gazdák támogatására 76 milliárd forintot szeretnének elkölteni.

„Fiatalok nélkül nincs mezőgazdaság (…), ha nem gondoskodunk arról, hogy a gyerekeink és az utánunk következő nemzedék belépjen a komoly tudással felvértezett nemzedékek sorába, akkor bizony az adott terület, jelen esetben e mezőgazdaság elenyészhet, vagy meggyengülhet” – fogalmazott a miniszterelnök.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. január 14. 15:31
Viktor, már megint magadra haragítottad az ifjúságot! Hát ott DOLGOZNI KELL!
Tintamin
2015. január 14. 13:15
HOGY NEM HÁNYOD EL MAGAD, VIKTOR!!!??? Amikor rég nem a családi gazdaságokról szól az, amit ti földtörvénynek hívtok, hanem megoldottátok, hogy pár oligarcha (köztük te is) rátegye a kezét az ország összes termőföldjére! Rohadt volna le a szád, amikor ezt a beszédet elmondtad, te pribék! Földmutyi: "Tavaly nyáron 4 nappal az ülésszak vége előtt reggel 9-kor kaptuk meg a kormány által beterjesztett agrárkamarai törvény szövegét, teljesen ellentétes a koncepcióval, fölülről kirendelt vezetőkkel. Este 7-re már lezajlott az általános és a részletes vita, meg voltak tárgyalva a módosítók. Olyan rendszer jött létre, amelyben a fölülről kinevezett vezetés alkotta meg a választási szabályokat. Egyetlen listáról lehetett választani (a Magosz és szövetségesei jelöltjeiből), elképesztő nevekkel, mint a 70-es években a Hazafias Népfrontnál. Ez bizony a régi világ utolsó agrárkamarája, nem az új világé. " Ezt csináltátok ti "családi gazdaságok" címén: " Az ország hét eurorégiójára egy-egy tőkeérdekeltség rátelepül, megkapja az integrációs monopoljogokat. Ez nem trafik, ez egy adott régióban a teljhatalom. Ismeretlen föltételekkel monopólium egy tőkeérdekeltségnek, a vetőmagtól az áruértékesítésig mindenre, és annak garantálása, hogy nála fog a mezőgazdasági profit lecsapódni. A parlamenti szavazáson egyszerű volt a képlet: a választási ígéreteknek, a kormányprogramnak, a nemzeti vidékstratégiának megfelelően a családi gazdaság kerüljön az alkotmányba, vagy az integrált termelésszervezés. Három fő kivételével az egész Fidesz-frakció azt mondta: nem érdekes a család, jöjjenek az integrátorok. " Na, akkor most lehet békemenetelni tovább...
alex.leopardi
2015. január 14. 12:56
ne feledd a New Deal Project,Roosevelt találta ki
Lázár Páván
2015. január 14. 12:19
orbán!! Akkor szólj pi-csányinak - az általam legnagyobb magyar uzsorásnak nevezett vén öregnek hogy húzzon el a mezőgazdaságból áés ne vegye el a lehetőséget a fiataloktól azzal hogy 3 MILLIÁRD ft támogatást kap csak az ő Bonafarm cégcsoportja Miközben 300 EZER tanyasi csak 1 milliárdot kapott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!