Ne menjen a Nyugatiba: lövedéket találtak az állatkertben

2015. január 20. 14:23

Csaknem ötszáz embernek kellett elhagynia az állatkertet és az Országos Gyógyintézeti Központot kedden délelőtt, mert tüzérségi lövedék került elő a Vágány utcai földmunkálatok során. A Nyugati pályaudvar ideiglenesen nem indít vonatokat, és egyes buszjáratok is módosított útvonalon közlekednek.

2015. január 20. 14:23

Ötszáz embernek kellett elhagynia a budapesti állatkertet és az Országos Gyógyintézeti Központot, miután tüzérségi lövedék került elő a Vágány utca 1. előtt – tájékoztatta az MTI-t a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina ismertetése szerint a rendőrség lezárta a Vágány utca és a Dózsa György út egy-egy szakaszát. Az érintett területen nem járhatnak a Nyugati pályaudvarról induló vagy oda érkező vonatok sem. A lezárt területen a Budapesti Közlekedési Központ járművei sem közlekednek.

Bátyi elmondta: az állatkertből 250 embernek kellett távoznia, a gyógyintézetből pedig 150 személynek. A betegeket a területzár feloldásáig más intézményekben helyezik el. További száz ember távozott a lezárt területről.

Hanga Zoltán, a  Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta, hogy az állatokat az állatházakba terelték, ahol egy esetleges robbanás esetén nem sérülhetnek meg a repeszektől, a gondozók pedig az állatkert egy olyan pontján várják ki a robbanótest vizsgálatát, amely a területzáron kívül található.

A látogatóknak felajánlották, hogy a most megváltott belépővel egy másik alkalommal felkereshetik az intézményt, aki pedig nem kívánt élni a lehetőséggel, annak visszatérítik a jegy árát – mondta Hanga Zoltán.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese közölte: a Nyugati pályaudvar ideiglenesen nem indít és nem fogad vonatokat, és szünetel a vonatközlekedés a becsatlakozó vonalszakaszon. Ezért a Budapest–Cegléd, a Budapest-Lajosmizse, a Budapest–Vác–Szob, illetve a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon késnek a szerelvények.

Mivel a vonatok nem mehetnek be a Nyugati pályaudvarra és nem is indulhatnak onnan, Cegléd felől csak Kőbánya–Kispestig közlekedik valamennyi vonat és onnan indul vissza. Szob–Vác, illetve Vác–Veresegyház felől Rákospalota-Újpest állomásig közlekednek a vonatok – közölte a sajtóügyeletes.

A BKK fődiszpécsere hozzátette, hogy a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as és a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. A 75-ös és a 79-es trolibuszok helyett, módosított útvonalon pótlóbuszok járnak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. január 20. 20:57
Óvatosan becsomagolni és átadni Jóbarátnak vigye haza Bitóval együtt. Akkor még nem volt korrupt Magyarország amikor több ezer tonnát leszórtak belőle az ámeriken elvtársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!