Jobbik: Csak gumicsont a bevándorlásról szóló vitanap

2015. február 03. 18:32

A párt szerint a Fidesznek inkább arról kellene beszélnie, milyen konkrét lépéseket tervez a bevándorlási problémákkal kapcsolatban.

2015. február 03. 18:32

A Jobbik arra kéri a Fideszt, hogy „fejezze be az időhúzást” és foglalkozzon érdemben a bevándorlási problémák kezelésével. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője kedden sajtótájékoztatón reagált Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti vitanappal kapcsolatos bejelentésére. A Jobbik álláspontja szerint már rég nem erről kellene beszélni, és noha részt vesznek majd a vitanapon, „gumicsontnak” tartják azt. Az ellenzéki politikus jelezte: azt várják, hogy a kormánypárt arról beszéljen, milyen konkrét lépéseket tervez, és foglalkozzon érdemben a Jobbik javaslataival. Ezek között említette a menekülttáborok zárttá tételét és a határőrség visszaállítását.

A szóvivő arra is kitért: szívesen hallotta volna, hogy a Fidesz EP-képviselői milyen javaslatokat dolgoztak ki Brüsszelben, a Jobbik szerint ugyanis a menekültekkel szembeni fellépés hatékonyságát jelentős mértékben az uniós tagságból fakadó kötelezettségek korlátozzák. Mirkóczki Ádám szavai szerint az érdemi cselekvéssorozatban partnerei lesznek a kormánynak, a kommunikációs adok-kapokat viszont szeretnék elkerülni.

Utalt arra is, hogy hétfőn 330 koszovói állampolgárral szemben intézkedtek egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton. Értékelése szerint Koszovóban nincs olyan körülmény, ami indokolná, hogy ilyen tömegben naponta érkezzenek az emberek Magyarországra, az érintetteket vissza kell fordítani. A szóvivő úgy fogalmazott: „ha nagyon szőrszálhasogatni szeretnék, akkor Magyarországgal most kifejezetten rosszat tett a hatóság azzal, hogy ezeket az embereket leszállította”, hiszen őket így a magyar hatóságok regisztrálták először az Európai Unióban, és ha továbbállnak, ide fogják őket visszaküldeni nyugatról – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. február 04. 01:36
A Jobbik a gumicsont. Semmi újat és konstruktívat nem tudnak összehozni.
Mich
2015. február 03. 21:07
Az ellenzék (a Ballik meg a Jobbik egyaránt) állandóan arról nyafog, hogy a kormány nem kéri ki a véleményüket egy kérdésben - de ha kikéri, akkor az csak "gumicsont"... a kormány elképzeléseit meg majd meglátják...
balbako_
2015. február 03. 20:05
Miért gumicsont az, ha kiderül kinek mi a véleménye erről? Most elő kell állni a baloldalnak és elmondani, hogy csak a 22 millió román volt veszély ugyanennyi szír, vagy etióp üdvös!
bini
2015. február 03. 19:25
Na mi van? A jobbik utánlő nem akar lemaradni. Orbán miután kitette az asztalra a kártyát és felrázta a közvéleményt s az eu-t is milyen sirás rivás Volt, hogy Orbán a nagy gyászmenet napján nyílatkozott, hogy súlya legyen a mondanivalójának és eljuson az eu országok döntéshozóihoz is. Németh Volt Kárpátaljá helybe tájékozodni az illetékesekkel. A kormány külömböző csatornákon tájékoztatást kért az ukrán kormánytól. Szijjárto szintén az ukrán kollegájától kért tájékoztattást a sorozások hirére. A jobbik hülyeségeket beszél azzal, hogy Magyar nemzetiségüeket ne hivjanak be. Elfelejti, hogy ezek az emberek ukrán állampolgárok. Azért ez a szakmai tudatlanság és analfabétizmus mindig előbukik ha bármilyen szakmai kérdés kormányzati ismeretek kerülnek elő. Tudjuk a jobbik most a béke pártja és a nyugodt erő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!