A gimigate-nek nincs még vége! – a helyi KLIK-vezér levelet írt a váci igazgatónőnek

2015. március 17. 17:26

A Mandiner értesülései szerint a KLIK ceglédi tankerületének igazgatója pennát ragadott, hogy verbálisan móresre tanítsa a rebelliskedő Váci Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Fodor Gábor jogszabálysértéseket ró fel a diákok március 15-i ünnepségre utazását nyilvánosan visszautasító igazgatónak. Kirúgásról nincs szó.

2015. március 17. 17:26
Stumpf András

Levélszezon van. Nem csak a Fidesz küldte szét a minap Kövér László Magyar Nemzet- és Hír TV-ellenes interjúját, de most értesüléseink szerint a KLIK ceglédi tankerületének igazgatója, Fodor Gábor is pennát ragadott azért, hogy verbálisan móresre tanítsa a rebelliskedő Váci Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Azt, akinek tantestülete pikírt levélben utasította vissza diákjaiknak szóló, a Budapesti központi március 15-ünnepségre való kormányzat meghívását. Így:

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

Fodor ma postára adott levelében Horváth Edit igazgató értésére adja, hogy az igazgató magatartásával alkalmat adott a „politikai színezetű provokációra” és a tankerület kormánytisztviselőinek „kellemetlen helyzetbe hozására”, amikor a peticiok.com-on nyilvánosságra hozták a tantestületi állásfoglalást. A petíció ráadásul valótlanságokat is tartalmazott Fodor szerint, a tankerületi KLIK-vezető ugyanis állítja: sem a kötelező jellegre nem történt utalás a március 5-i szokásos igazgatói értekezleten, a tetejébe pedig adatot sem kértek a gyerekekről.

Levelében Fodor a Munka törvénykönyvéből is citál passzusokat, amelyek szerint Horváth megsértette a munkáltatójának, azaz a KLIK-nek jó hírnévhez való jogát és más jogait is. A levél végén felhívja az igazgató figyelmét, hogy munkatársai véleménynyilvánítása nem lépheti át a jogszabály adta kereteket és ennek betartatása az intézményvezető feladata. A levél nem fenyeget kirúgással, abból nem következik, hogy az igazgatót eltávolítják – pedig ha valóban jogszabályt sértett, ahogy azt Fodor állítja, az erre bőven elégséges indok lehetne.

A fő kérdés persze, hogy kinek van igaza. A KLIK-nek annyiban mindenképp, hogy a kiküldött meghívólevélből egyértelmű volt: a gyerekek részvétele nem kötelező. Mint utóbb kiderült, a megkeresett iskoláknak csupán negyven százalékát érdekelte a lehetőség. A többséget nem. Ők vagy nem válaszoltak, vagy a szolgálati utat betartva jelezték, hogy nem élnek a lehetőséggel. Minthogy semmilyen hír nem érkezett arról, hogy a nemet mondó több száz iskolára bármilyen nyomást gyakorolt volna bárki is, vélhetően a váciaknak sem feltétlenül kellett volna a nyilvánossághoz fordulniuk ahhoz, hogy a gyerekek nyugodtan otthon maradhassanak.

Egy esetben lehet igazuk: ha informálisan mégiscsak kötelezni próbálta őket a KLIK. A gond csak az, hogy az ezt állító egyetlen váci tanár nyilvánvalóan nem lehetett ott az igazgatói értekezleten.

Reméljük, ezek már a gimigate végső utórengései.

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. március 18. 16:10
Nagyon helyes! A diri ugyanis hazudott nem is egyszer. "elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.”Ez egyszerűen nem igaz! Hazugság, nem kicsi nagy! És a direktor úr politizál keményen s mint ilyennek nincs helye a tantestületben!
BőröndÖdön
2015. március 18. 16:01
Hányok az orbán-rezsimtől!
illesl
2015. március 18. 08:28
Terjesszük fel a váci gimnázium igazgatóját a HAYNAU GYÉMÁNTOKKAL díszített ARANYKERESZT ÉRDEMRENDJÉRE. Szerintem Metternich kancellár, vagy Zsófia hercegnő megnyalná mind a tíz ujját, ha megtudná, mennyire elkorcsosult "magyarok" nevelik a vélhetően már nem magyar ifjakat. Esetleg ebben a gimnáziumban április 11-t kellene ünnepelni. Nem tudom, az igazgató gondolt-e erre? Esetleg rendezhetne iskolabált a mohácsi vész évfordulóján, vagy december 1-én. Gondolom, most boldog, hogy ilyen "jó hírnévre" tett szert.
bunko_jobbos
2015. március 18. 07:49
Azért a következő 5. éves igazgatóválasztásnál, remélem véletlenül mást választanak igazgatónak:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!