Giró-Szász: Alaptalan rágalom a bennfentes kereskedés

2015. március 30. 07:32

Giró-Szász András megmutatta Tarsoly levelét az ATV műsorában, aztán zsebre vágta. Szerinte nem volt bennfentes kereskedés.

2015. március 30. 07:32

Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa a brókercég problémáiról március 9-én tájékoztatta levélben a miniszterelnököt, akkor, amikor azokat a jegybank felé is jelezte – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV Szabad szemmel című, vasárnap este sugárzott műsorában.

Giró-Szász András, aki a műsorban átadta Tarsoly Csaba Orbán Viktorhoz címzett levelét, ám annak részletes ismertetéséhez – szavai szerint felhatalmazás hiányában – nem járult hozzá. Elmondta: a kormányfő tizennégy nappal korábban, a február 25-ei kormányülésen rendelte el azt, hogy a minisztériumok nem tarthatják forrásaikat brókerházaknál. Hozzátette: március 9-én Orbán Viktornak nem volt lehetősége intézkedni.

Giró-Szász szerint a korábban mondott március 4-i dátumot csak a sajtó találta ki. Ezzel szemben korábban Giró-Szász és Lázár János maratoni sajtótájékoztatóján Lázár János mondta, hogy március elején, valószínűleg 4-én döntött Orbán.

Az államtitkár visszautasította a bennfentes információkról szóló állításokat, és kijelentette: mindez alaptalan rágalom, amelyet politikai szándék vezérel.

Giró-Szász András beszámolt arról is: Tarsoly Csaba a kétoldalas levél első oldalán tájékoztatja a brókercég helyzetéről a kormányfőt, míg a második oldalán megoldást javasol. Az államtitkár hangsúlyozta: Tarsoly Csaba ebben a levélben tájékoztatta először Orbán Viktort.

A dokumentumban a Quaestor tulajdonosa jelezte, hogy „öncsődöt” kíván kezdeményezni, és hozzátette: a társaságnak 300 milliárd forintnyi jövő értékű meglévő ingatlanjai és befektetései vannak. A levélben tudatta azt is: ezzel szerinte elkerülhető lenne 50 ezer ügyfél megkárosodása, és megőrizhető lenne mintegy 800 munkahely, valamint a pénz- és a tőkepiac iránti bizalom – derült ki a beszélgetésből.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. március 30. 18:59
Szijártó ma azt mondta a parlamentben, hogy ő nem is kapott levelet Tarsoly Csabától, nem is érti miről beszél a sajtó. Bíró Szász meg megmutat az a- tv-ben egy kétoldalas levelet, amit Orbán kapott Tarsolytól, állítólag Szijártón keresztül. Akor hogy is van ez? Ki hazudik?
belga
2015. március 30. 18:36
Gőgös Gúnár Gedeon
incze
2015. március 30. 15:46
a március 4-i időpontot a basi találta ki, ő mondta a sporoni sajtótájékoztatón (márc. 4-e), amikor a maga fejére öntötte a budit, hogy a döntést az után hozta meg, hogy találkozott a budacach-károsult polgármesterekkel (márc. 3-a). hang és képfelvétel van erről,
qccqccqcc
2015. március 30. 12:54
Nyi-hi-hi:-) Giró beledöngölte ezt az erőszakos luvnyát a földbe, sőt, legyalulta mint a főzőtököt:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!