Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem tudni, miért maradt félbe a 2011-es Questor-nyomozás

2015. április 15. 10:10

Nem találja a rendőrség az MFB 2011-es felülvizsgálata után tett feljelentések nyomozati anyagait – írja az Index. A lap szerint a Quaestornak nyújtott hitellel kapcsolatban sok tanút kihallgattak mégsem lett semmi az ügyből, sőt: Tarsoly Csaba cége további támogatásokat kapott a beruházás folytatására az Orbán-kormány alatt.

2015. április 15. 10:10

A márciusban kirobbant Quaestor-botrány kapcsán a Fidesz politikusai igyekeztek a figyelmet a Tarsoly cégének nyújtott 17 milliárdos MFB-hitelre terelni, ez ügyben Kehi-vizsgálatot és vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték. Az Index cikke szerint azonban ugyanebben az ügyben 2011-ben az MFB felülvizsgálata kapcsán már indult vizsgálat, amely azonban több tanú kihallgatása után sem vezetett eredményre.

2011-ben az új MFB-elnök bejelentése után Kehi-vizsgálat indult, melynek nyomán rendőrségi feljelentés is történt. Hat hitelügyletet vizsgáltak, köztük az ETO Park építésére Tarsoly érdekeltségeinek adott 17 milliárdot is, éveken át több tanút hallgattak ki. Tarsolyt magát nem hallgatták ki, sőt, a lap szerint informálisan tájékoztatták is a vizsgálatról. Ez az eljárás hivatalosan a mai napig nem ért véget, mégis új vizsgálatot kezdett a Kehi. Az Index kérdésére a rendőrség elmondta: nem találja az ügy nyomozati anyagait. Az ügyészség szerint ők nem vizsgálódtak, pedig az MFB-sek szerint a tanúkat a nyomozó ügyészség hallgatta ki.

A vizsgálat ellenére a Quaestor további támogatásokat kapott az ürességtől kongó ETO Park bővítésére. Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a hotel az Új Magyarország Fejlesztési Terv 250 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával nyílt meg 2012-ben, összesen 1,36 milliárdos ráfordításból. Az épületet Szijjártó Péter adta át. A győri focicsapat megmentését a kormány még most is kiemelt ügynek tartja: stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették ugyanis mind az ETO Parkot, mind a focicsapatot.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2015. április 15. 13:07
"Nem tudni, miért maradt félbe a 2011-es Questor-nyomozás" Fiúk! Le kéne már tudni írni azt, hogy Quaestor (Kvésztor).
A helység galagonya
2015. április 15. 13:02
Régen azt mondták: "Lógni fogtok!"
gudmen
2015. április 15. 12:34
nem látom a fidesz-fanok magyarázatait, hogy a vezér joszándéka megkérdöjelezhetetlen..ha történt is disznoság csak az ö tudta nélkül...becsapták a gazember álnok behizelgöi..a lázár definiálta nyaloncok..
rattus fidesicus
2015. április 15. 11:13
G Y U R C S Á N Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!