Nem találta Mészáros orosz cégét a rendőrség

2015. június 01. 15:28

Bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Mészáros Lőrinc ellen tett feljelentést - írja az atv.hu. A rendőrség nem találta Mészáros Kiss Szilárddal közös oroszországi cégének a nyomát. Mi azt is tudjuk, miért: úgy tűnik, nem keresték eléggé.

2015. június 01. 15:28

Márciusban írta meg az Index, hogy Mészáros Lőrincnek közös cége volt Oroszországban a csalással vádolt Kiss Szilárddal. A céget Mészáros nem tüntette fel a vagyonbevallásában. Többek között ez alapján Tényi István fideszes képviselő jelentette fel a felcsúti polgármester-üzletembert. A hatóságok a Bisnode D&B Magyarország Kft. által működtetett Külföldi cégminősítő céginformációs rendszer adatai alapján azt is megtudták, hogy oroszországi székhellyel Magyar Kft. elnevezésű társaság nem szerepel az adatbázisban – írja az atv.hu.

A Tumblr-ön Hava Nikita, az Átlátszó Oktatás orosz származású bloggere arról írt, hogy a rendőrség egész egyszerűen rossz helyen kereste a céget: „Kedves Rendőrség! Ha oroszországi céget szeretnének keresni, akkor semmiképpen sem D&B adatbázisát használják, de a Lexis Nexist sem ajánlom. Ugyanis ezekben az adatbázisokban orosz céget keresni olyan, mintha bemennének az utolsó falu széli gyrososhoz és számon kérnék rajta, hogy miért nem árul lángost”.

Szerinte az egyetlen jól működő fizetős adatbázis, a SPARK sem teljesen megbízható, a Magyar Kft. sincs benne, mivel kicsi és nem olyan régen alapították. A blogger linkelt egy nem fizetős adatbázist, ahol megvan a cég; illetve az orosz adóhatóság oldalát ajánlja, ahol a cég nevére keresve megtekinthető a cég mai állapota. A poszthoz csatolt dokumentumon látszik, hogy a mai lekérdezés alapján is tulajdonos egy bizonyos Mészáros Lőrinc. Az orosz statisztikai hivatal oldalán pedig az cég teljes története lekérhető, mintegy 750 rubelért.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. június 01. 19:58
Dugja fel magának ezt az ócska brancsot orbán meg az összes mocsadék fideszes.
chack
2015. június 01. 17:53
A magyar királyi rendőrség költségvetésében nem szerepel egyetlen utalás sem arra, hogy rendelkeznének rubellel az esetlegesen felmerülő kiadásokra. Így tehát nem lehet találni semmilyen bizonyítékot, tehát nincs bűncselekmény sem. Azt várom, hogy se eurót, se forintot ne használhassanak fel bizonyítékok beszerzése során, mert akkor tényleg rend lesz: megszűnik a bűnözés. Vagy legalábbis nem lesz bizonyítható.
Anti Komcsi
2015. június 01. 16:27
Ennek a gumicsontnak IS vége elvtársak. A saját és valódi mocskotokkal törődjetek.
elég Antallból, az atlantista bábból
2015. június 01. 16:07
"az utolsó falu széli gyrososhoz és számon kérnék rajta, hogy miért nem árul lángost" MIÉRT, BAZMEG, a városi giroszos talán árul lángost? Miért is kellett falusizni?! Ostoba muzsik picsa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!