Opten: Jól teljesítenek a szír cégek Magyarországon

2015. szeptember 10. 16:59

Az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel közölte, az országos átlaghoz viszonyítva jól működnek a szíriai érdekeltségű cégek, vélhetően szigorúan veszik a jogi környezetet, kevesebb közöttük az alvó vagy kényszervállalkozás. Tavaly 13 milliárd forint árbevétel mellett 242 millió forint adózott eredményt regisztráltak.

2015. szeptember 10. 16:59

Az országos átlaghoz viszonyítva jól működnek a szíriai érdekeltségű cégek, a 234 Magyarországon bejegyzett szír érdekeltségű vállalkozás 13 milliárd forint árbevétel mellett 242 millió forint adózott eredményt regisztrált 2014-ben - közölte az Opten céginformációs szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az 570 ezer hazai vállalkozás közül csak 418 cégnek van érdekeltsége a menekültválságban leginkább érintett tizenegy, többnyire közel-keleti és afrikai országban. A tizenegy ország közül Szíriához kötődik a legtöbb hazai érdekeltség, a szíriai cégek több mint 600 hazai alkalmazottnak adnak munkát. A 418 cég együttesen 44 milliárd forint feletti árbevételt ért el tavaly, és csaknem 2300 hazai alkalmazottnak adnak munkát; ezek a cégek aktívabbak és termelékenyebbek egy átlagos hazai vállalkozásnál - közölte az Opten.

Tevékenységi körüket tekintve a teljes gazdasági spektrumot lefedik, a többi külföldi céghez hasonlóan felülreprezentáltak a kereskedelmi és idegenforgalommal foglalkozó társaságok, de megtalálhatók közöttük feldolgozóipari és IT-cégek is.

Az Opten szerint tevékenységüket tekintve nem rendhagyó a cégek összetétele, de vélhetően szigorúan veszik a hazai szabályozást és jogi környezetet, kevesebb közöttük az alvó vagy kényszervállalkozás, működésüket pedig hosszabb távra tervezik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 10. 19:55
És?
hartnesz
2015. szeptember 10. 17:47
Hát ennek nagyon örülünk. És akkor örömünkben egyből fogadjunk be 100ezer menekültet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!