Budapest-Bécs menekültkonvoj: nyomoz az osztrák ügyészség

2015. november 06. 09:37

Legalább három ember ellen nyomoz az osztrák ügyészség, akik részt vettek szeptember elején az osztrák civilek által meghirdetett akcióban és kocsikkal vitték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar elől Bécsbe – tudta meg a Der Standard. Az osztrák belügyminisztérium már akkor figyelmeztette a szervezőket, hogy a migránsok szállítása embercsempészetnek minősül.

2015. november 06. 09:37

Szeptember elején osztrák civilek flashmobot szerveztek: a migránsokon segíteni akarók saját autóikkal vittek el migránsokat Budapestről Bécsbe, miután egy időre leállították a vonatközlekedést Bécs felé, így káosz alakult ki a Keletinél. Szeptember 6-án mintegy 150 autóval érkeztek osztrákok, és ingyenesen Bécsbe vitték a Budapesten várakozó migránsokat. Az osztrák belügyminisztérium már akkor figyelmeztetett, hogy a migránsok átszállítása Magyarországról Ausztriába embercsempészetnek számít.

A Der Standard most úgy értesült: az üggyel összefüggésben legalább három ember ellen nyomoz a bécsi ügyészség embercsempészet gyanújával. Az ügyészség ebből egy gyanúsítás tényét erősítette meg, többet egyelőre nem mondtak a lapnak, mert rendőrségi jelentésekre várnak még az ügyben.

Az osztrák lap azt írja: egy másik, német migránssegítő csoport ellen is nyomozás indult. A fluchthelfer.in oldalon migránsok szállítására és egyéb segítő tevékenység ellátására lehet jelentkezni, és tippeket is adnak, hogy hogyan kerüljék el a segítők a hatóságok eljárását. Ebben az ügyben a linzi ügyészség ismeretlen tettes ellen nyomoz, de nem embercsempészet, hanem bűncselekményre felhívás miatt, ami maximum két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
veletlen
2015. november 07. 03:53
Ebből sem lesz semmi.
Pandaka pygmaea
2015. november 06. 15:47
Megérdemlik.
Megtalálta
2015. november 06. 10:44
Ez is milyen már. A migránsok szállítása bűncselekmény, de ha rendőri kísérettel vonulgatnak, és a belügy buszoztatja őket, az humánus embermentés, vagy minekishíjják ott a szomszédban. Ennek alapján Faymann és Merkel áruló. Mondjuk ha őket emiatt lecsuknák, az tényleg nagyon vicces epizód volna Ajrópa szellemi leépülésének históriájában.
berberelek
2015. november 06. 10:31
"a migránsok szállítása embercsempészetnek minősül." A magyar, a szerb, a horvát, a szlovén és az osztrák állam busszal, vonattal szállítja a betolakodókat egyik országból a másikba. Ez nem más, mint államilag szervezett embercsempészet, ráadásul bűnszervezetben. Kérdés: az európai jog diszkriminatív? Vagyis a polgárok által megvalósított embercsempészetet bünteti, az állam által elkövetett bűncselekményt nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!