Soma-díjat hozott a Kiss Szilárd-sorozat az Index újságíróinak

2016. január 12. 00:53

Dezső András és Panyi Szabolcs kapta a legrangosabb hazai tényfeltárói díjat. Sorozatukban a volt moszkvai agrárattasé ügyeivel foglalkoztak, egy amerikai diplomata adta az ihletet.

2016. január 12. 00:53

Az Index két újságírója, Dezső András és Panyi Szabolcs kapta az idei SOMA-díjat –jelentették be hétfőn este a Gőbölyös Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország (TI) által rendezett díjkiosztón Budapesten. A szerzőpáros munkáját 33 pályázati mű közül ítélte a legjobbnak a zsűri; az Index újságírói a 2015 tavaszán és nyarán megjelent cikksorozatukban a volt moszkvai agrárattaséhoz köthető gyanús ügyeket tárták fel.

A díjkiosztót követő pódiumbeszélgetésen a díjazottak arról beszéltek, hogy egy amerikai diplomatával folytatott beszélgetés adta az ötletet, hogy foglalkozzanak Kiss Szilárddal. Mint mondták, a cikkekhez felhasznált lehallgatási jegyzőkönyvekhez nem a magyar titkosszolgálatoktól jutottak hozzá, az előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárdot pedig azért nem tudták megszólaltatni, mert az illetékes bíró nem adott engedélyt erre Kissnek. 

Magyarország legrangosabb oknyomozó újságírói díját a rendkívül tehetséges, fiatalon elhunyt tényfeltáró újságíró, Gőbölyös József SOMA tiszteletére alapítottak barátai 2001-ben. A TI idén első alkalommal vette szárnyai alá a SOMA-díjat, és ez lesz a gyakorlat az elkövetkező években is - áll a szervezet közleményében.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 21:00
Soros díj a Soros kapcáinak. Lapozzunk.
néhai Ch.Pilot
2016. január 15. 10:26
Na, én meg ezt gondolom ellenkezőképpen. Se ez, se azok.
egysegelem
2016. január 15. 10:24
En pont ellenezoleg gondolom kivalo magyar ember ahogy az index tenyfeltaroi is.
egysegelem
2016. január 15. 10:24
Nemes-Jeles most akkor magyarellenes? Ezt mibol lehet tudni? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!