DK: A Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre

2016. május 29. 14:47

A kormánypárt a Nemzeti minimum elnevezésű, gyermekéhezést megszüntető program elutasításával a nélkülözés nemzedékét hozta létre – írta gyermeknapi közleményében Gréczy Zsolt DK-s képviselő vasárnapi közleményében.

2016. május 29. 14:47

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz a nélkülözés nemzedékét hozta létre azzal, hogy elutasította a gyermekéhezés megszüntetését célzó, Nemzeti minimum nevet viselő kezdeményezést. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap az MTI-hez a gyermeknap alkalmából eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, amikor vége lesz a gyerekprogramoknak és elfogynak a vattacukrok, újra 50 ezer magyar gyermek fekszik le korgó gyomorral.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint ugyanis a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka, tehát a magyar gyerekek csaknem fele szegénységben él - fejtette ki a politikus, aki szerint 2007-ben a Gyurcsány-kormány alatt ez a mutató csak 7 százalék volt. A DK szóvivője azt írta: az Orbán-kormány a gyermekéhezésre szavazott, amikor elutasította a Nemzeti minimum javaslatot, amelyet minden párt aláírt. „Miközben tehát a kormány azon siránkozik, hogy miért nem születik több gyerek Magyarországon, saját kezűleg növeli a gyermekéhezést” – tette hozzá. Gréczy Zsolt pártja nevében felszólította a kabinetet, hogy nyújtsa be újra és szavazza meg a gyermekéhezés elleni javaslatot.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. május 29. 22:15
DK ti meg az anyátokból kurvát csináltatok, seggetekből meg szájat.
Tintamin
2016. május 29. 22:00
Nem, mert a haverok aztán nem nélkülöznek, az biztos. Csak közel kell kerülni a Matolcsy klánhoz vagy Mészáros-Garancsi-Rogán-Szíjjártó-Lázár-Orbán-Vajna-Habony-L.Simon brancshoz.
ptrfarkas43
2016. május 29. 20:22
Azt mégse mondhatja a DK, hogy mi eltapsoltuk, a gyerekek meg megkoplalják.
Morgen
2016. május 29. 19:22
Nem szeretek ilyet leírni, de nem tudok jobbat! Gréczy, menj a *icsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!