Gumicukrokat vizsgált a NÉBIH

2016. június 21. 10:37

A vizsgált 20 gumicukor élmiszerbiztonsági szempontból megfelelő volt, de hibás jelölés miatt 8 terméknél hatósági eljárást kellett indítani.

2016. június 21. 10:37

Gumicukrokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrzésbe vont 20 féle gumicukor élelmiszerbiztonsági szempontból mind megfelelő volt, hibás jelölés miatt 8 terméknél hatósági eljárást kellett indítani – közölte a hivatal kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint várhatóan 370 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki.

A terméktesztnél vizsgálták a gumicukrok összes cukortartalmát, a vitaminok hozzáadásával előállított termékeknél a vitamintartalmat, a mesterséges színezékeket, a savtartalmat, a nedvességtartalmat és a termékek jelölését. A laborvizsgálatok azt igazolták, hogy a vizsgált gumicukrok mesterséges színezékeket nem tartalmaztak.

A jelölés ellenőrzése során a szakemberek több szabálytalanságot is találtak. Előfordultak  olyan összetevők,  amelyeket csomagoláson nem tüntettek fel. Az egyik áruházlánc önkiszolgáló rendszerében kapható gumicukrok címkéin olvasható információk eltértek a gyártó által, a csomagolóanyagon jelölt adatoktól.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2016. június 21. 18:25
Nagyon szerettem az edesseget, de a gumicukor az egyetlen edesseg, amibol sosem tudtam semennyit megenni, ennel husztustalanabb dolgot nem tudok elkepzelni edesseg fronton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!