Nem tudom azt mondani, hogy egyetértek Schifferrel

2016. június 01. 07:41

Ha nem is politikusként, gondolkodóként számítok rá továbbra is. Ugyanis ha szürkeállományról van szó, akkor Schiffer a parlament egyik, ha nem a legértelmesebb politikusa. Interjú.

2016. június 01. 07:41
Szél Bernadett

Egyetért a döntéssel?

Elfogadom.

Vagyis nem.

Nem tudom azt mondani, hogy egyetértek. Nem akárkiről beszélünk. De elég idős vagyok ahhoz, hogy tudjam: ha valaki el akar menni, hagyni kell. És most már nekem nem erre kell koncentrálnom, hanem arra, hogy legyen folytatása annak a zöld politikának, amely gyökeret vert az országban.

Hányszor akarta Schiffer bedobni a törülközőt?

Nem nagy kirohanásokat kell elképzelni, higgadtan mérlegelte a dolgokat mindig, és profin, felelősen viselkedett most is. Nem érzelemből csapott oda mindent.

Pontosan milyen jelekből látta, hogy Schiffer András besokall, és hamarosan távozik a politikából?

Amikor nullára tették a parlamenti vitákat például, és bábszínházat csináltak az Országgyűlésből. András ebben jó volt, ez komoly érvágás volt neki. András 2014 után mondogatta, hogy nincs is már kivel vitatkozni. Ezt én is észleltem, mert erre a ciklusra még a szakpolitikai viták színvonala is jelentősen csökkent.

Schiffer az Indexnek azt mondta a parlamenti munkáról, hogy annyi szart szippant be az ember, ami mérgez. Ön is így érzi?

Nekünk mindig más megfogalmazásaink voltak, tartom is magam ehhez. De ellenzéki politikusként valóban nehéz. Ennek ellenére ilyen körülmények között is meg kell vívni a vitákat továbbra is. Azt akarják, hogy kimenjek? Csakazértis elmondom ott, amit gondolok. Még eltökéltebbnek és még motiváltabbnak kell lenni, és én ehhez érzem magamban a szükséges erőt.

Schiffer az interjúban azért célzott arra, hogy nemcsak a parlamenti munka kiüresítése a problémája.

Valóban András többször említette, említi a szellemi erőtér hiányát. Amikor olvastam az interjút, az jutott eszembe: hiányzik a szellemi erőtér? Remélem, Andrással kaptunk plusz egy főt ebbe az erőtérbe. Ha nem is politikusként, gondolkodóként számítok rá továbbra is. Ugyanis ha szürkeállományról van szó, akkor Schiffer a parlament egyik, ha nem a legértelmesebb politikusa.

Nem tart attól, hogy Schiffer András nélkül az LMP-nek annyi?

Nem.”

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. június 01. 19:14
Bernike. Azt azért ugye tudod, hogy a te politikai karrierednek kb. vége van. Az LMP-ben Schiffer volt az ész, te meg a kvótanő. Mivel az LMP önálló percei Schiffer nélkül meg vannak számlálva, viszont a többi szirszar ballib pártocskában már megvannak a helyi kvótanők, így neked sok babér már nem terem a magyar politikában. Esetleg még kihívhatod iszapbirkózni Szelényi Zsuzsa nénit vagy azt a másik kvótanőt, a Fodor Gabriellát.
Morgen
2016. június 01. 18:33
Azért, Bernike, jól "meg van ez szervezve" ! A kormány mindenképpen erodálódik a migránsok miatt, akkor majd a "hős Schiffer" előugrik és a ballib élére áll. Ugye, ez csak lázálom?
írmag
2016. június 01. 14:27
Szél Bernadettől új megfogalmazás helyett új helyesírás: Lehet MÁSA Politika.
vanádium
2016. június 01. 14:20
Azt gondolom , hogy Schiffer jól lája azt , hogy az LMP-nek nincs jövője. Schiffer abban a jogos várakozásban/elvárásban élt/ringatta magát , hogy a magyar "értelmiség" mellé fog állni és segítségükkel egy igazságosabb ,jobb, élhetőbb országot / társadalmat lehet létrehozni. Ő sem láthatta előre , hogy a végzettségük, tevékenységük alapján értelmiséginek nevezett réteg ennyire aljas , becstelen , ennyire júdás , hogy aprópénzért , beosztásért megtagadja ,szembe köpi saját magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!