LMP: Sem a népszavazás, sem az alkotmánymódosítás nem megoldás

2016. október 04. 19:45

A kvótareferendum trükközés volt, és sem a népszavazás, sem az alkotmánymódosítás nem oldja meg a migrációs válságot – reagált az LMP a miniszterelnök azon bejelentésére, hogy a vasárnapi érvénytelen kvótareferendum után módosítanák az alkotmányt.

2016. október 04. 19:45

Az LMP szerint a kötelező betelepítési kvóták ellen tartott népszavazás és a miniszterelnök által bejelentett alkotmánymódosítás sem oldja meg a migrációval összefüggő problémákat – közölte Gál József, az LMP szóvivője kedden, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Azt mondta: a kvótareferendum nem volt több, mint „trükközés”, ezt az is mutatja, hogy a kormányfő a népszavazás előtt sem árulta el, milyen közjogi következményei lesznek az eredménynek. Továbbra is csak homályos részleteket közölnek az alkotmánymódosításról, miközben a választóknak joguk lett volna minden részletet ismerni a voksolásról - tette hozzá.

Jelezte: az LMP szerint a nemzeti parlamenteké a felelősség a migráció kérdésében, de konkrét módosítási javaslatról csak a teljes szöveg ismeretében dönthetnek.

Hozzátette ugyanakkor: a népszavazáshoz hasonlóan az alaptörvény módosítása sem oldja meg a migrációs válságot. Közölte: a párt nem vesz részt semmilyen olyan „politikai színjátékban”, amely a népszavazáshoz hasonlóan arról szól, hogy a kormány a migrációs válság mögé bújva ne foglalkozzon az ország más fontos problémáival, az egészségüggyel, a dolgozói szegénységgel, a kivándorlással, a munkaerőhiánnyal vagy a „mindent felemésztő” korrupcióval.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. október 05. 07:54
LMP sem megoldás .
merkelnemkell
2016. október 04. 23:44
Schiffer után szabadon... Most tényleg van bárki, aki szeretné, hogy Erzsike meg Bernike képviselje???! Jó, mindegy!
veletlen
2016. október 04. 20:30
"a népszavazáshoz hasonlóan az alaptörvény módosítása sem oldja meg a migrációs válságot" Nem mondod...?
cereal killer
2016. október 04. 20:04
Nem is akarjuk mi megoldani a "migrációval összefüggő problémákat". Mi csak meg akarjuk védeni magunkat! Oldja meg az, aki elindította a népvándorlást! Számukra meg nem is probléma, hanem befektetés, ami meg fog térülni. - ahogy azt az egész mögött álló agytröszt, George Soros mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!