Nagy Imre budapesti szobránál tartott megemlékezést az Együtt

2016. október 23. 13:54

Az Együtt képviselői Nagy Imre budapesti szobránál fehér rózsákat helyeztek el. Molnár Tibor az Együtt elnökségi tagja kiemelte, az embereknek 1956-ban elegük lett az egypártrendszerből. Molnár elmondta, hatvan éve egy külső hatalom elnyomása okozott problémákat, most ezek belülről fakadnak.

2016. október 23. 13:54

Virágokat helyezett el az Együtt Nagy Imre néhai miniszterelnök budapesti szobránál vasárnap az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából.

A Vértanúk terén tartott megemlékezésen Molnár Tibor, az ellenzéki párt elnökségi tagja azt mondta, elsősorban a mindennapok szabadságának hiánya vezetett az 1956-os forradalom kitöréséhez. Hozzátette, hogy az embereknek elegük lett az egypártrendszerből, a propagandából, a személyi kultuszból és a másként gondolkodó karakterek legyilkolásából. Bár a szabadságharc elbukott, az ország két hét alatt megváltozott, a „forró ősz” ugyanis megmutatta, hogy nem lehet büntetlenül bármit megtenni a magyarokkal – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Molnár Tibor: hatvan éve külső, most belső problémák vannak

Molnár Tibor szavai szerint 1989 elhozta a vágyott nyugati demokráciát, ezzel azonban a nép nem tudott élni, mert hagyta, hogy „egy erőszakos csoport és annak vezére magát a nemzeti érdekek egyedüli képviselőjének hazudva elfoglalja és a saját képére formálja” az államot.

Az Együtt elnökségi tagja úgy vélekedett, hogy a jelenlegi rendszerre 1956 magyarjai azt mondanák, elég volt belőle. Ma azonban még annál is többre van szükség, mint hatvan éve, ugyanis most nem külső hatalom telepedett rá az országra, hanem belülről fakadnak a problémák – jegyezte meg.

Molnár Tibor beszéde után az Együtt politikusai és szimpatizánsai egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el Nagy Imre emlékművénél.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. október 24. 09:28
A kettő az már együtt.
Akitlosz
2016. október 23. 18:38
"Molnár elmondta, hatvan éve egy külső hatalom elnyomása okozott problémákat, most ezek belülről fakadnak." Nem, jelenleg is kívülről érkeznek a nagyobb problémák: EU, NATO, migránsok, ...
74bro
2016. október 23. 18:02
“...maskent gondolkodo karakterek legyilkolasabol..“ Ebböl csak a “gondolkodo“, a “karakterek“, es a “legyilkolasabol“ a szintiszta hazugsag. Egyebkent aki maskent gondolkodik mint ti, az is maskent gondolkodo, ezert ab ovo tiszteletre melto ember. Nagy ur am a fogalomzavar..
Morgen
2016. október 23. 16:31
A hibahatáron belüli népszerűséggel rendelkező, 1-2 százalékos pártok emberei zajonganak a fizetésükért. Vona, vagy Gyurcsány majd felszippantja őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!