LMP: A kormány falnak vezette az országot

2016. november 15. 13:57

Az LMP szóvivője szerint teljes gazdasági irányváltásra van szükség.

2016. november 15. 13:57

Teljes gazdasági irányváltást sürget az LMP, mert a kormány a jelenlegi politikájával szerintük „falnak vezette az országot”. Gál József, az ellenzéki párt szóvivője a szükséges intézkedések közé sorolta a minimálbér szintjének megemelését úgy, hogy az meghaladja a létminimumét. Hangsúlyozta: senki sem dolgozhat kevesebbért, mint amennyiből meg lehet élni. 

Ugyancsak szorgalmazta az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerének eltörlését, ami minden társadalmi réteg számára bérnövekedést eredményezne – mondta, de a fejlesztési források „kitalicskázását is le kell állítani” – jelentette ki. „Nem beszélhetünk versenyképességről akkor, amikor a haveroknak juttatják az uniós forrásokat” – fűzte hozzá. 

Az LMP a gazdasági fordulat részeként jelentősen növelné az oktatás forrásait is, a mostani ugyanis csak „a szalagok mellett éhbérért dolgozók” képzését tűzte célul szerintük. Kudarcot vallott a közfoglalkoztatás is, az nem ösztönzi munkakeresésre az embereket, de szegénységbe is zárja őket – fogalmazott Gál József.

A politikus emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten maga is elismerte, hogy megbukott az a politika, amely az alacsony bérekre alapozta az ország versenyképességét.

(MTI)

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. november 15. 20:04
Nem kell ahhoz egyetem, hogy megállapítsuk, abban az államban, ahol nem nő a fogyasztás, vagy raktárra termelnek, vagy alacsonyak a bérek. Miért alacsonyak a bérek? A rendszerváltáskori privatizáció melyik ága termel úgy, hogy abból magas bérkiáramlás és jelentős adózás lett volna a végeredmény? A pénzek máshol fialnak, beléptünk az UNIO nevezetű egyletbe, bevittük a piacunkat, Junckerék meg úgy játszanak velünk, mint foxi a lábtörlővel. Ja, meg volt egy fincsi IMF-kölcsön, elvtársliberálisék!
balbako_
2016. november 15. 19:56
"szorgalmazta az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerének eltörlését, ami minden társadalmi réteg számára bérnövekedést eredményezne – mondta, de a fejlesztési források" Aki az emelt kulccsal adózna annak hogyan emelkedik? Agyrém, amit ezek a gazdasági analfabéták összehordanak. Most a másik aranyköpésről a minimálbér mértéktelen emeléséről szól az meg azt jelenti, hogy a magyar KKV-k és kisvállalkozások becsődölnek, pedig már szépen fejlődésnek indultak.
Vén Csataló
2016. november 15. 19:29
Édes Istenem, ezek a puffogó hülyeségek, amit ennek a sok agyalágyultnak van képe beleböfögni a nyilvánosságba!
fcsabi
2016. november 15. 19:15
Az LMÉP a hatalmas táborával biztosan "győz" 2018-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!