Egyre fehérebb a magyar gazdaság az ÁSZ-elnök szerint

2018. május 22. 08:35

Domokos László úgy véli: a gazdasági növekedés hozzájárul az adófizetési kedv növekedéséhez, de az államnak érzékelnie kell, hogy egyes adókulcsokat tovább lehetne csökkenteni.

2018. május 22. 08:35

 A gazdaság kifehéredésének fenntartható folyamata zajlik Magyarországon – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elnök szerint a gazdasági növekedés is hozzájárul az adófizetési kedv növekedéséhez, ugyanakkor az államnak is érzékelnie kell, hogy vannak olyan adókulcsok, amelyeket tovább lehetne csökkenteni. Hozzátette, ezt a kormányzati szándékot jelzi, hogy 11 százalékra csökkenhet a bér után fizetendő szociális járulék. A 15 százalékos szja egy nagyon alacsony szint, de vannak olyan szférák, amelyek egy még mérsékeltebb adónál válhatnának „együttműködőbbé”.

Az elnök szerint a fehéredést az is szolgálja, hogy egyre kevesebb az olyan munkaerő, amely hajlandó feketén dolgozni.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. május 22. 20:42
"... A gazdaság kifehéredésének fenntartható folyamata zajlik Magyarországon..." - írja. Ezt Orbán is annyira fontosnak tarthatja, hogy személyesen hallgatja meg Domokos úr beszámolóját. De ügyes-bajos dolgai miatt sajnos csak a hatvanpusztai kastélyában tudja fogadni. Hogy honnan van az neki? Hát egy hótiszta pókerpartin nyerte a Mészáros nevű haverjától. Aki meg becsületes gázszerelő munkával kereste meg rá a pénzt. Hófehér gázcsövekkel.
Gombóc XVI. Artúr
2018. május 22. 13:34
Mondjuk most már akár a "gyevi bíró" is fizethetne adót meg felszerelhetnék nála is az online kasszát...
fogas paduc
2018. május 22. 11:48
A Judith Szardzsentini szerint nem így van.
Mich
2018. május 22. 11:15
Hajrá, magyarok! Csak így tovább! Most a korrupció melegágya, a Nagy Spekuláns Hálózata is kitakarodik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!