Megszavazta a Liget-projekt leállítását az új Közgyűlés

2019. november 05. 15:59

A határozat lényege, hogy ne épüljenek újabb épületek a Városligetben.

2019. november 05. 15:59

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Karácsony a Liget-projektre vonatkozó javaslatát – írja az Index. A határozatban az áll, hogy ne épüljenek új épületek  a parkba. A határozat az Új Nemzeti Galériát nevesíti, de vonatkozhat a Magyar Innováció Házára és a Városligeti Színházra is. 

Horváth Csaba, Zugló polgármestere kijelentette: egy normális világban nem fordulhatott volna elő, hogy a Ligetet 99 évre átadja a kormánynak az előző városvezetés, és a zöld park elveszti zöld park jellegét. Szerinte a fővárosiak 85 százaléka eljutott oda, hogy utálja a projektet.  „Ami zöld, az maradjon is zöld” – jelentette ki. „Ha úgy tetszik, kármentünk a kormány és az előző városvezetés után.”

Karácsony a határozatban elfogadott álláspontot képviseli majd a szerdai kormányülésen.

 

Összesen 542 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
schulraugue
2019. november 08. 10:36
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
airmax
2019. november 06. 14:11
Na be is fejezem mert megint eldobtam az agyamat... A világ egyik legjobb építész, belsőépítész csapata megtervez valamit, és akkor van valaki aki megmondja hogyan kell koncerttermet tervezni.... komcsi mentalitás... félremagyaráznak tényeket, aztán a félremagyarázásukat könyörtelen logikával megindokolják, és egyedüli igazságként terjesztik... gratulálok...
airmax
2019. november 06. 13:35
Bizonyítkom is van erre... Ha bárki megnézi a képet itt a cikk elején... A bal felső sarokban létszik az említett raktározó és restaurátor bázis... A két közepétől kicsit jobbra, és kicsit felfelé pedig ott a tervezett Nemzeti galéria... Szóval így mondtok ti igazat... légvonalban max 400-500 m , de szállítási útvonalat tekintve sincs több mint 800 uszkve 1000 méter, de ha akarod lemérem... Persze a google is megmondja...
hb78
2019. november 06. 12:47
El kell venni Budapesttől mindent amit szétbarmolhatnak, vagy meg kell zsarolni ezeket a vörös múmiákat, hogy pénz nuku, hadd lássa meg a pesti nép, hogy kiket szavazott vissza a hatalomba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!