Már az őszödi beszéd előtt is átverték az embereket

2020. május 26. 10:32

A benzin és a gázolaj árával játszottak a szocialisták a politológus szerint.

2020. május 26. 10:32

A szocialista párt jelentős része már az őszödi beszédet megelőző, 2006-os parlamenti választás kampány során átverte az embereket – mondta Simon János politológus kedden, az őszödi beszéd 14. évfordulóján az M1 aktuális csatornán. Többek között azzal a hazugsággal kampányoltak, hogy nem lesz áremelkedés benzin és gázolaj tekintetében, majd a választások előtt csökkentették, a választások után pedig visszaemelték az árakat – tette hozzá.

Mint mondta, az őszödi beszéd felvételének „kanyargós története” van, a felvételt a szocialista párt megbízott embere rögzítette, de azt nem lehet tudni hogyan került a felvétel a Kossuth rádió és az MTV1, illetve a fideszesek birtokába. A beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök első reagálásában azt mondta, hogy az emberek  majd megunják a felvételt – emlékeztetett. A szocialista miniszterelnök úgy gondolta, hogy a gazdasági feszültségek orvoslására megszorító intézkedéseket hozhat, amelyeket a társadalom elfogad. Úgy fogalmazott, hogy „nem fog fájni, csak egy kicsit”, de ez nem így történt, hiszen tüntetések sorozata indult – mondta Simon János.

(MTI)

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CirmoS
2020. május 26. 11:30
Az emberek majd megunják a felvételt.... A tüntetőkre is azt mondta: majd megunják, oszt hazamennek... Akkor is Fletónak állt feljebb, azóta is meg most is! Hazug pojáca!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!