Elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

2020. október 12. 22:42

Azonban a vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.

2020. október 12. 22:42
null

A koronavírus-járvány miatt elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amely helyett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) kampányt indít a hazai kézművesek támogatására. A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. A BFTK vezetése ezért – a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve – úgy döntött, hogy az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár a járványhelyzet miatt elmarad – közölte az MTI-vel hétfőn a BFTK.

A vásárlók online is ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedésekkel készülnek, szigorítva a hasonló jellegű rendezvények megtartását. „A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelynek keretében arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak” – idézi a közlemény Faix Csabát, a társaság ügyvezetőjét.

Faix Csaba hozzátette, hogy a vásárra jelentkező kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart. A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, hiszen ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása – áll a közleményben.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2020. október 13. 09:53
Mai hír, hogy 1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen. Ennek tükrében jogos, hogy nem rendeznek tömegeket vonzó eseményeket.
ElBundi
2020. október 13. 09:06
A világ hatalmi elite, zsebében az összes lakájpolitikussal, ellopja szalámitaktikával az emberiség életét. Itt lehet tiltakozni: https://gbdeclaration.org/ Elég legyen a terrorból!
Hunyadi vasökle
2020. október 13. 08:00
Ezek már 2 hónappal elöre tudják, hogy milyen lesz a "járványhelyzet" Karácsony táján. A már rég meglévö oltóanyagot akkor fogják kihozni, amikor már a nép az eszméletlenségig be lett szaratva. A sok hiszékeny szerencsétlen egymást taposva fog az oltásért rohanni. De ma még a félelem nincs eléggé felgerjesztve. Fogadok, hogy az oltások 2021 január elsö felében kezdödnek majd. Addig lesz még december eleje táján 2 hét iskolabezárás, éttermek, szórakozóhelyek bezárása, tehát egy teljes lockdown. Az még kell a félelem fokozásához. Minden elöre be lett tervezve. 2019 október 18-án NY-ban rendeztek egy Event201 nevü konferenciát, amin egy világjárvány kitörésének föpróbáját tartották. Mit ad isten, 3 hónap múlva már itt is volt az a világjárvány. https://www.youtube.com/watch?v=WA2B6eAu7vc És még egy kaján vigyor a fösátán arcán, amikor még juniusban megjósolta a második hullámot. https://www.youtube.com/watch?v=ELP2EFVOOYc How did you know, Bill?
még fokozza
2020. október 13. 07:48
Nevezzük át a Vörösmarty-teret!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!