Hungarikummá nyilvánították a Magyar népmeséket

2020. október 15. 17:18

A rajzfilmsorozatot új részeit 32 éven keresztül sugározta a közmédia.

2020. október 15. 17:18
null

A Hungarikumok Gyűjteményébe jelenleg 76 érték tartozik, míg a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékek száma 181-re emelkedett – írja a közlemény. A rajzfilmsorozat egyedülálló formában és vizuális elemekkel terjeszti széles körben hazánk hagyományait – mondta a közlemény szerint Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a testület lakiteleki ülésén. A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar népmesék kiemelkedő nemzeti értékek, kultúránk alapját képezik.

Idén a hungarikum pályázaton résztvevők csaknem egymilliárd forint támogatást nyerhettek, miután a kormány az eredeti kerethez 800 millió forint többletforrást biztosított. A lehetőségnek köszönhetően a befogadott és formailag megfelelt 425 pályázatból 360 kapott támogatást. A tárcavezető szerint a folyamatosan emelkedő igényt mutatja, hogy az elmúlt években a pályázati felület – a rendelkezésre álló keretösszeg duplájánál – alig néhány óra alatt lezárt, idén pedig a nyitás utáni egy percben már egymilliárd forint támogatási igény érkezett be.

Nagy István kiemelte, hogy a most megítélt többletforrást a kormány a következő években is beépíti a központi költségvetésbe, hozzájárulva ezzel a nemzeti identitást és összetartozást erősítő rendezvények, kiadványok, marketingtevékenységek megvalósulásához és a belföldi turizmus erősítéséhez – olvasható a közleményben. 

(MTI)

Címlapkép:Youtube

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alacsony-a-kerites
2020. október 17. 11:50
No, ezek után végre jobban megbecsülik Babi nénit is! :-)
polnemkor
2020. október 16. 16:05
Na, örülök ennek! És éppen jókor!
Mátyás01
2020. október 16. 12:21
Pap Gábornak van egy előadássorozata ahol a magyar népmeséket elemzi. Szerintem nagyon jó, mert az egyszerű történetek mögött hihetetlen szimbolika rejlik. https://www.youtube.com/watch?v=uxR85BfFqpg&list=PLxabnVY97eqpMAh42zOFiQsZcYkT66HNK
bagira
2020. október 16. 09:00
Bagdy Emőke szakmailag alá támasztotta gyermekek óvodáskori érzékenyítése azért veszélyes, mert nekik ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon. Erre a qrva kiképző ügynökök Bagdy ellen támadást indítottak nem szakmailag válaszoltak , nem tudtak szakmai vitát indítani .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!