Létrejött az Országos Kórházi Főigazgatóság

2020. november 18. 10:26

Az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként létrejött az OKF.

2020. november 18. 10:26
null

Az Országos Kórházi Főigazgatóságot az országos kórház-főigazgató vezeti. Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. A rendelet azt is kimondja, hogy az országos kórház-főigazgatót az országos kórházfőigazgató-helyettes helyettesíti. Az országos kórházfőigazgató-helyettest az országos kórház-főigazgató javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. (Több helyettes is kinevezhető.) – számolt be ma reggel a Portfolio.hu.

Az OKFŐ feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában – szól a rendelet, amelyet Orbán Viktor írt alá és szerdától hatályba is lép, írja a lap. 

(Forrás: Portfolio.hu)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. november 18. 16:13
Hajrá!
peter.jordanson
2020. november 18. 11:38
Talán egy különálló egészségügyi minisztérium és miniszter sem lenne hülyeség. De tudjuk, az komcsi dolog, meg Gyurcsány-szál, ráadásul nincs is sem az eü-vel sem a lakosság egészségével komolyabb probléma...
terra
2020. november 18. 11:25
Nagyon helyes! Ezt már régen meg kellett volna lépni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!