Tizenkét új szálloda nyílt tavaly Magyarországon

2021. február 17. 07:07

Hét Budapesten egy-egy Mátrafüreden, Kőszegen, Zalaegerszegen, Egerben és Szentendrén.

2021. február 17. 07:07
null

Tucatnyi új szálloda nyílt tavaly Magyarországon a szakmai szövetség összegzése szerint, ezek többsége Budapesten – írta szerdai számában a Világgazdaság. Az ingatlanfejlesztések annak ellenére folytatódtak az ágazatban, hogy a hotelek zöme az év nagy részében zárva volt a koronavírus-járvány kiváltotta korlátozások miatt – tette hozzá a lap.

Hét új szálloda Budapesten kezdte meg működését, míg egy-egy épült Mátrafüreden, Kőszegen, Zalaegerszegen, Egerben és Szentendrén.

(MTI)

(Fotó: A Bem téren álló volt Radetzky-laktanya majd MDF székház bontását 2016-ban már elkezdték, de leállították. Az épület azóta nem műemlék, de 2 éve gazdát cserélt. Az új tulajdonos az ingatlant nem kívánja eredeti állapotában fenntartani. A kaszárnya belső tereit és hátsó traktusait lebontják, a Radetzky-laktanya Bem téri része megőrzi a 19. századi arculatát. A Bem térre néző tömb különálló épületként egy 120 szobás szállodának ad majd otthont, a telek hátsó részén pedig modern irodaház épül.MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. február 17. 15:38
Hurrá. A turizmus Magyarországon húzóágazat.
Pelso j.
2021. február 17. 15:17
EU-s forrásokból, jellegét vesztett közpénzből.
Aerion
2021. február 17. 12:50
Ezeknek a szállodáknak az építését 3-4 éve kezdték, és 5-6 éve voltak tervezés alatt a turizmusgazdaság fejlesztésének szerves részeként, ami 2010 és 2019 között brutális nemzetgazdasági húzóágazattá nőtte ki magát. A vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken 7,5 millióról 13 millióra, a vendégéjszakáké 19,5 millióról 31,5 millióra emelkedett, és a belföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma is több mint 5 millió vendégéjszakával növekedett. Ilyen időtávban ilyen nagyságrendű növekedés példátlan az elmúlt 50 évben. Ezeket a szállodákat a fentiekben jegyzett trendekhez igazították, hogy a további növekedéshez kellő biztosítékot szolgáltassanak. Nagyon helyesen. A koronavírus-járvány okozta tömeges megbetegedések végén a turizmus robbanásszerű forgalomnövekedése várható. Hogy ez mikor lesz, nem tudom, talán már a nyáron, talán jövőre, talán két év múlva, de hogy be fog következni az biztos. Ezekre a szállodákra szükség van.
bunko_jobbos
2021. február 17. 10:57
Szerintem ez a cím is egy hülye újságíró miatt ferdült el: "Tizenkét új szálloda nyílt tavaly Magyarországon" Nem igazán tudom elhinni. Ugyanis minden szálloda kb. bezárt (nem tudom, van-e nyitva egy-kettő üzleti utazásokhoz vagy még annyi sincs). Szerintem 12 új szálloda épült. Ezt viszont simán elhiszem, hiszen a megkezdett beruházásokat elég rossz dolog abbahagyni, nagy költség. A kérdés az, hogy mennyi szállodaépítési beruházást indítanak most. Szerintem semennyit. Bár a 4. negyedév elég jó lett, tehát nem fog megállni a gazdaság, de szálloda szerintem pont nem fog épülni egyhamar (1-2 év). Összefoglalva: ennek a szarszemét "hírnek" nincs hírértéke, úgy baromság, ahogy van. A vendéglátás, szállodaipar idén még nem lesz olyan jó üzlet, mint 19-ben, de azért májustól arra számítok, hogy a belföldi forgalom nagyon megugrik, jövő évtől meg a külföldi is. Ez van, nem az ember a legnagyobb uralkodó a Földön, el kell fogadni. De így is megélünk, jól vagyunk. És közben tudjuk, hogy heteken belül is a feltámadás. Húsvétra feltámadunk, minden értelemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!