Gyurcsány a Kossuth térre megy tüntetni, mert „a szerelem szabad”

2021. június 14. 19:08

Amikor a kormány galád módon úgy tesz, mintha bűn lenne szeretni, fel kell emelni a hangunkat – mondta Gyurcsány Ferenc útban haza Salgótarjánból. 

2021. június 14. 19:08
null

Közös tüntetést szervez hétfő este hat órától a Parlament elé az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a TASZ. A szervezetek „Propagandatörvény helyett elfogadást!” jelszóval tiltakoznak a pedofilellenes törvényjavaslat elfogadása ellen. Szerintük „a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival”.

Gyurcsány Ferenc szerint is ezerféleképpen lehet ölelni és szerelembe esni. 

„Azt mondani, előírni, hogy nem lehet erről beszélni, nem oszthatjuk meg ezt a színes világot a gyermekeinkkel és ha 18 éves korukig valaki erről beszél az bűnt követ el, hát ez disznóság. Azt akarják, hogy ezek az ügyek legyenek itt majd, mint Oroszországban, és más helyeken, erről szól ez a választási kampány. Meg fognak ezért fizetni!” – mondta a DK elnöke, aki szerint ők nem mennek bele ebbe a csapdába és a DK bojkottálni fogja a szavazást és az egész napot, mert nem fogadják el, hogy „ez a kormány büntetőhadjáratot folytasson a szabad szerelemmel szemben”. 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KláraH
2021. június 21. 23:18
Üzente ezt "hazafelé" is a feleségének. Onnan a repülőgépről. Én azuramnak kikapartam volna a szemét.... na de hát, a szerelem szabad. Náluk. (azért kíváncsi lettem volna a tényleges reakcióra Klára (sic!) asszonynál. )
johannsebastian
2021. június 16. 22:46
Szabad szeretni! De csendben megjegyezném, nem mindegy, hogy kit és hogyan!
NTLLK
2021. június 15. 19:38
És azt üzenik az államnak, hogy húzzanak el a magánéletünkből! Egyetértek! Ti meg húzzatok el a mi magánéletünkből!
annamanna
2021. június 15. 18:50
Tökmindegy, milyen kontextusban beszélnek róla, az a lényeg, hogy ez frankón lehetetlenné teszi a barátkozást, mivel az egyneműek közötti kapcsolat, és ha orron-szájon át a buzitéma folyik, akkor óhatatlanul mindenki a buzulással köti össze két egynemű személy szimpátiáját, és a biztonság kedvéért nem fogják tartani az emberek (fiatalok) egymással a kapcsolatot, és a biztonság kedvéért inkább belemennek olyan heteroszexuális kapcsolatokba, amik nem a bizalmon és szereteten alapulnak, csak azért, hogy semmiképp se legyenek buzik. Sokkal mélyebben roncsol ennek a bedobása a köztudatba, és NAPI SZINTEN VALÓ ISMÉTELGETÉSE A MANDINEREN IS, mintsem azt gondolnánk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!