Kunhalmiék kárpótolnák Iványi Gáborék egyházát

2021. augusztus 26. 13:44

Hiller István azt mondta: „​​​​​​​akár foglalkozol politikával, akár nem, aki a szegényekért tesz, azt támogasd!”

2021. augusztus 26. 13:44
null

Az MSZP és szövetségesei kiállnak az Iványi Gábor által vezetett és jelenleg „büntetett” Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) mellett, és kormányon anyagilag kárpótolni fogják őket – mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Hiller István szocialista választmányi elnök és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Hiller István, miután találkoztak a közösség vezetőivel, kijelentette: Iványi Gábor és társai szegényeket, rászorulókat segítenek az egész országban az életben maradáshoz vagy a tisztességes élethez szükséges javakkal. Mindezért szerinte jutalom járna, jelenleg azonban büntetik őket – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: „akár foglalkozol politikával, akár nem, aki a szegényekért tesz, azt támogasd!”  

Kunhalmi Ágnes arra hívta fel a figyelmet: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár júniusban ismertette a MET-tel, hogy a kormányzat nem köt kötelező köznevelési szerződést velük. Ezzel az utolsó 95 millió forintot is elveszítik arra, hogy oktatási feladatokat lássanak el – mutatott rá, és arra kérte a kormányzatot, változtasson ezen a döntésén. Azt mondta: a MET a leghátrányosabb térségekben működtet iskolákat, köztük két szakképzési intézményt, ezzel pótolják a nehéz sorsú fiatalok számára azt, amit az államosított iskolák 2010 után nem tudtak vagy nem akartak elvégezni.

Az állam 2012 után évről évre csökkentette a MET-nek járó támogatást – emlékeztetett -, „a csőd szélére sodorva őket”, hiába mondta ki ezt jogellenesnek az Alkotmánybíróság és nemzetközi bíróság is. „Egyre inkább büntetik, üldözik ezt az egyházat politikai okok miatt” – jelentette ki. Ennek pedig mintegy kétezerötszáz gyermek válik áldozatává – tette hozzá.

(MTI, nyitókép: MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moloy
2021. augusztus 26. 18:10
"kárpótolnák". Így, feltételes módban. Érdekes lenne tudni, hogy, ha olyan nagyon fontosnak tartják, Hiller István, ill. az MSzP JELENLEG mennyivel támogatja a szóbanforgó egyházat.
I_Isti
2021. augusztus 26. 17:09
Node. Mit szólnának ehhez a Wesley tesók? https://wesley.hu/2019/07/01/pride-honap/ Biiiztos örülnének? Szerintem nem!
Amerigo
2021. augusztus 26. 16:58
A madarak, füvek, fák és a ligetmentők (incl.koszlidérc) védőszentje kérjen Yuri Shivago-tól donációt. Állítólag a vén kaporszakállú álpap még Nobel díjra is javasolta a cukrosbácsit, mert hiszen annyi minden jót tett a világért. Tegyen valamit az agg védőszentért is, nagy a család és kell "péz a lóvéra!"
flesh ripper
2021. augusztus 26. 16:33
A vén csaló álmikulás, sikkasztószektája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!