Az easyJet visszautasította a Wizz Air vételi ajánlatát

2021. szeptember 10. 14:01

A The Wall Street Journal szerint ez volt az első nyilvánosságra hozott kísérlet jelentős konszolidációra a járvány által sújtott légi közlekedésben.

2021. szeptember 10. 14:01
null

A magyar Wizz Air Holdings felvásárlási szándékkal környékezte meg az Egyesült Királyságban működő easyJet légitársaságot – adta hírül megbízható forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal. A lap szerint ez volt az első nyilvánosságra hozott kísérlet jelentős konszolidációra a járvány által sújtott légi közlekedésben: az EasyJet csütörtökön nyilvánosságra hozta az ügyet, de nem nevezte meg az ajánlattevőt és azt mondta, az ajánlat alábecsülte a légitársaságot, míg a Wizz Air nem kívánt nyilatkozni.

A cikk szerint egy ilyen horderejű megállapodás jelentősen átrendezné Európa légi közlekedését. A lap kiemelte, hogy a budapesti székhelyű légitársaság fapadosként indult, elsősorban Kelet-Európára összpontosítva, de az elmúlt években gyorsan bővült és 2019 -ben új leányvállalatot kezdett működtetni Abu-Dzabiban, így a versenytársakkal szemben a Wizz Air kapacitása a múlt hónapban 3 százalékkal magasabb volt, mint 2019 augusztusában. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2021. szeptember 10. 18:48
Jó hallani, ha egy magyar irányítású cég ilyet tesz. Akkor a hülyéknek kéretik egy összehasonlítást tenni a Wizz és a MALÉV :-) között. Egy nulláról induló cég, ami óriási nyereséget termel és felvásárolna cégeket, a másik meg egy állami pénzekkel kitömött szar, veszteséges cég. Mondjuk a Wizz is csak addig lesz jó, amíg az élén lesz az a zseni, aki megcsinálta (azt hiszem Váradinak hívják). Utána tizenkettő egy tucattá válik.
DrPepper
2021. szeptember 10. 16:07
Adják még azt óccóbért is.
Istók3
2021. szeptember 10. 14:15
Az EasyJet a British-é, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!