Figyelmeztették a védőnőt, aki megengedte, hogy civilek kifessék a kőszegi gyerekorvosi rendelőt

2021. november 25. 14:27

A munkatárs az ítélet szerint „meggondolatlanul” cselekedett, ezzel az ügyet le is zárták.

2021. november 25. 14:27
null

A nyár folyamán önkéntesek festették ki a kőszegi Egészségház gyermekorvosi rendelőjének falait, Básthy Béla polgármester szerint „az önkormányzati vagyon kezeléséért felelős munkatársak tudomása és az intézményvezető felhatalmazása nélkül napokig illetéktelen személyek tartózkodtak a Kőszegi Egészségház épületében, ahol az ingatlanért felelős vezetők jóváhagyása és a velük való egyeztetés nélkül végeztek dekorációs munkálatokat."

 

Értékelése szerint az önkéntesek tevékenysége „a szükséges engedélyek hiányában történt", ezért rendőrségi feljelentés is felmerült az ügyben, ám ettől a lépéstől egyelőre eltekintenek.

A jogsértés kivizsgálása, az esetleges dolgozói mulasztás feltárása érdekében az intézményen belül rendeltem el vizsgálatot"

– számolt be még augusztusban a polgármester.

Az Ugytudjuk.hu érdeklődésére most Básthy Béla azt válaszolta: az ügy lezárult, az intézmény vezetője figyelmeztetésben részesített egy munkavállalót.

„A Kőszegi Szociális Gondozási Központ belső vizsgálata során megerősítésre került az, hogy a védőnői szolgálat egyik dolgozója működött közre a festés előkészületeiben, illetve ő adta át a helyiséget is. A munkálatokról előzetes egyeztetés sem az intézményvezetővel, sem a fenntartóval nem történt. Az érintett védőnő vállalta a felelősséget, elismerte, hogy ágdongolatlan cselekedet volt ez részéről és szándékosan nem szeretett volna megtéveszteni senkit sem. Mindezek alapján az intézmény vezetője figyelmezetében részesítette a munkavállalót” – áll a közleményben.

Nyitókép: Összefogás Kőszegért Egyesült Facebook-oldal

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2021. november 26. 14:09
óh, pedig ezek a jó szándékú, önzetlen civil akcionista jóeNberek csakis jót akarhattak.
Sanyikám
2021. november 26. 14:07
Senki,DE a Média tehet róla, hogy azok a gén-hibas,rottyant agyú, tűsarkúban sétáló borostás nyomorultak kisajáthíthatták a " szivárványt szimbólumot! A szivárvány, valahogy,mindig is egy furcsa varázslatos dolgot jelent a gyerekeknek. Ezért is vannak szivárvány név alatt ovodák, bölcsik, és ezeken belül kicsik csoportját is hívják így. Akkor most akármelyik festék üzlet is a ratyikat támogatja?? Lóf...sz!! A média tette ezt egy Bench-mark-á számukra. És el is vehetnék tőlük, Ha akarnák! De akkor miről írnának ugye? El kell tőlük venni!! Ennyi!
mucsay
2021. november 26. 08:01
kicsiben minden benne van ebben a sztoriban. gyerekekre hajtanak, stikában csinálják, befurakodnak az intézményeinkbe, nem tudjuk ki finanszírozza, cukorkába csomagolják a perverziót, és a jobboldal annyit mond hogy enyje-benyje és hagyja az egészet, szivárvány marad a falon, az aktivista az oviban.
Ernie Pantuso
2021. november 26. 06:25
Minden embernek a legvédetteb adatai az orvosi-medikális dolgai. Az, hogy civilek ellenőrzés illetve felügyelet között ott kószáltak az emberek kartonjai között az olyan adatvédelmi probléma, hogy a védőnőt alapból ki kellene rúgni. Ha valaki beperelné nem vagyoni kártérítésre a rendelőt aki ott beteg, a rendelőnek fizetnie kellene mint a katonatisztnek. Csak úgy mondom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!