Keddtől jön az élelmiszerárstop

2022. január 31. 20:47

Havonta több ezer forintot spórolhatnak meg a magyar családok.

2022. január 31. 20:47
null

Február elsejétől már csak az október 15-i áron lehet majd eladni a sertéscombot, a csirke far-hátat és a csirkemellet. Ezek mellett a hústermékek mellett a kristálycukrot, a búza-finomliszt, a napraforgó-étolaj és a 2,8 százalékos tehéntej ára is csökken majd a boltokban.

Fontos, hogy nem egyenár lesz az országban, hanem minden üzletnek a saját október közepi árszintjére kell visszatérnie. 

A február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstoppal különösen a gyerekes családoknak és az idős embereknek akar segítséget nyújtani a kormány – mondta Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalán vasárnap. A miniszter kijelentette: a kormány célja az, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-emelkedéstől.

Nagy István szerint a nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának mérséklésével a lakosság havonta több ezer forintot takaríthat meg.

Az élelmiszerárak befagyasztása február 1-től május 1-ig tart. A rendelkezések betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi.

(MTI/Hiradó)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. február 01. 15:07
Most a rezsi, a kamatstop, az üzemanyag és élelmiszerek árak megszabása után javasolnék bevezetni egy olyan intézményt amelyik mindezt kiválóan tudná kezelni. Úgy gondolom a legalkalmasabb név az Árhivatal lenne. Egyszerűsíthetné a dolgát a Tervhivatal.
Gyzoltan
2022. február 01. 07:16
Örömködjünk?! Van okunk rá? Kiadták a "stoppos" termékek iránymutató árait! -hát nem minimum árak... Sertéscomb 1400 Ft/kg? Ez az ár több boltnak akár 20 % esély az áremelésre... Ezek a stoppos árak előrevetítenek egy jövőbeli árszintet... -szeretném, ha nem lenne igazam, már megint ezt szeretném...
CharlieM
2022. február 01. 07:00
Fantasztikus, köszönjük szépen!
nyugalom
2022. január 31. 23:38
Mindenki abbol vesz, amiből akar, tud!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!