Iványi visszalépésre szólította fel a korábban általa is támogatott jelöltet

2022. március 09. 13:47

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője hangsúlyozta, hogy már Szabó Tímea a konszenzusos jelölt.

2022. március 09. 13:47
null

„Rózsa László személyében egy igazi, elkötelezett, korszerűen gondolkodó, a gyűlöletkampánnyal szemben állhatatosan küzdő, nagyszerű fiatalt juttatnának a törvényhozás házába”idézte Iványi februári szavait az Index, amelyekkel Rózsa Lászlót ajánlotta képviselőnek.

Ezzel szemben mostanra másképpen vélekedik a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze, álláspontját pedig egy levélben is a 10-es választókerületben induló, DK-ból kiugrott Rózsa László Péter tudtára adta.

Iványi a nyilvánosságra hozott levelében így fogalmaz:

„arra kérlek, ne indulj ezen a jelenlegi választáson. Az új parlamentnek egyetlen fontos dolga lenne, s ez az, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt... Ez csak úgy lehetséges, ha minden erő összefog, és amögé áll, aki várhatóan a legtöbb voks megszerzésére képes. Ellenzéki oldalon ez a konszenzusos személy Szabó Tímea... Ha elindulsz vele szemben (pláne az én elvi támogatásommal is), egészen bizonyos, hogy tőle és nem kormánypárti ellenfelétől (Bús Balázstól) veszel el szavazatokat.”

Iványi levele végén ismét hangsúlyozza, hogy nem Rózsa László, hanem Szabó Tímea indulását tartja előnyösebbnek.

Rózsa László válaszában – melyet Szabó Tímeának is elküldött – saját korábbi tapasztalataira hivatkozva felvetette annak lehetőségét, hogy Iványi Gábort éppúgy fenyegeti „Szabó Tímea és Gyurcsány Ferenc, ahogy velem is tette, és Hazai Ivánnal Gyurcsány Ferenc”. Facebook-oldalán azt is leszögezte, hogy nem lép vissza sem Szabó Tímea, sem más baloldali jelölt javára. 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scorpicores
2022. március 11. 20:02
Dübörög a baloldali roncsderby...
pumuklik
2022. március 09. 16:39
Vajon kik nyomják ezt az ótvaros kurvát, és milyen célból?
Brandon the great Negro
2022. március 09. 15:02
Nincs elég CIA ügynök így is a képviselők közt?
Lajoss
2022. március 09. 14:57
0444 az egyházi 1% hajrá,Iványi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!