A delfinek a vizeletük ízéről is képesek felismerni egymást

2022. május 19. 16:20

A delfinek az egyedülálló ízérzéküknek köszönhetően tudják ezt megtenni – írta meg a 444.hu.

2022. május 19. 16:20
null

A delfinek a vizeletük ízéről is képesek felismerni egymást – írta meg a 444.hu. Hozzátették, hogy „a delfinek anélkül is felismerik barátaikat és családtagjaikat, hogy látnák vagy hallanák őket,

Beszámoltak róla, hogy a Skót Óceánok Intézetének igazgatója és kollégái a tanulmányukban azt vizsgálták, hogy hogyan reagálnak a delfinek a különböző egyedek vizeletmintáira. Hozzátették, hogy „a tengeri emlősök sokkal nagyobb érdeklődést mutattak az általuk felismert állatok vizelete iránt, mint a számukra ismeretleneké iránt.”

A 444.hu kifejtette, hogy a kutatásban részt vevő delfinek a hawaii és a bermudai Dolphin Quest üdülőhelyekről érkeztek, ahol betanították az állatokat arra, hogy szükség esetén vizeletmintát adjanak. Így „a tudósok olyan gyűjteményt tudtak létrehozni, amely segítségével ismert és új ízeket voltak képesek bemutatni a delfineknek.”

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. május 20. 10:29
Azt is megmondják, ki az apa! És fordítva is! A Maxwell-egyenletek kovariáns alakját is ismerik, de mi még nem értjük meg, amit hozzáírtak.
Nabakker
2022. május 20. 07:26
Nem akarok ismerkedni delfinül :)
Karbantartó9
2022. május 19. 21:58
Egyébként a balliberálisok is ilyenek: a szarszagról messziről is megismerik egymást.
Sörgyári megálló
2022. május 19. 18:49
A következő az lesz, hogy emberen is bebizonyítják. Egészségükre! Amúgy hogyan értendő, hogy "szükség esetén vizeletmintát adjanak"? A delfin elgondolkozik a kérés legális célján, majd hugyozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!