Az erzsébetvárosi önkormányzat is bevezette a menstruációs szabadságot

2022. október 19. 15:10

Orvosi papírhoz kötik a szabadság kiadását az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő cégek.

2022. október 19. 15:10
null

Egy tartózkodással, ellenszavazat nélkül fogadta el szerdán az erzsébetvárosi képviselő-testület a menstruációs szabadság bevezetéséről szóló javaslatot. Ennek értelmében a VII. kerületi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági cégeknél orvosi igazolással szabadságot lehet kivenni menstruációs fájdalmak és görcsök miatt – számolt be a hvg.hu.

A javaslatot megszavazták a Fidesz-KDNP képviselői is, ugyanakkor megjegyezték, hogy korábban is tekintettel voltak arra, ha valakinek egészségügyi segítségre volt szüksége. 

A cikkben felhívták arra is a figyelmet, hogy

ha a valaki orvosi papírral kéri a felmentését a munka alól, akkor azt a cégeknek nincs is joguk felülbírálni. 

A VI. kerületben már érvényben van az új szabadságolási rendszer

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Terézvárosban már szeptemberben bevezették a menstruációs szabadságot.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2022. október 20. 12:14
Ha én férfi létemre transzgenderként, NŐNEK érzem magam, a menzesz szabi akkor is jár??? :))) Mert - nyilvánvalóan - nem menstruálok/menstruálhatok, ellenben, ha nekem nem jár az diszkrimináció lenne... Szumma szummárum, ha szülni szülhetnek férfiak akkor igencsak igazságtalan lenne, ha kizárnának a menstuáció lehetőségéből, annak "gyönyöreiből"... :)))
APESZ72
2022. október 20. 10:08
A magyar önkormányzati rendszer. Idióták ha összejönnek.
ujujuj
2022. október 20. 09:40
Már elnézést, de taka van a transzméhemből. Én transzmenstruátor vagyok, engem dehumanizál az az eljárás, hogy orvosi papírhoz kötik a menstruációs szabadságomat. Miért van az, hogy a balos önkormányzatok mindig csak azt nézik, hogy egy menstruációs kisebbségbe hogyan lehet belerúgni?! Legközelebb mi lesz? Majd meg kell hallgatnom a menzeszem hangját, mielőtt orvosi igazolást kérek? Havi 8 nap menstruációs szabadságra tartok igényt, különben járhat a kedves önkormányzat a strászburgi bíróságra.
lutra
2022. október 20. 07:39
A férfi munkatársaknak évente 12 szabadon választott focimeccs megnézésére jár szabadság, amely napokra az önkormányzat 10 doboz sört biztosít. Ez az ún. 'férfiak rekreációs szabadsága', amivel az ostoba kolléganőik által okozott stressz ellensúlyozása a munkáltató célja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!