Diákok flashmobot szerveztek a Karmelitához, meghívták a kormányt a pénteki élőláncra

2022. november 17. 10:35

Nem alakult ki párbeszéd a diákok és a politikusok között.

2022. november 17. 10:35
null

Flashmobot szervezett az Egységes Diákfront (EDF) a Várba csütörtök reggelre – derült ki a szervezet Facebook-oldalán megosztott videóból. A felvételen az látható, hogy a diákok egy EDF-feliratú molinóval a Karmelitát elzáró kordonhoz vonultak, majd meghívták az érkező minisztereket a pénteki budapesti élőláncra.

A videó tanúsága szerint nem alakult ki párbeszéd a diákok és a politikusok között. Az alig egytucatnyi tüntető rigmusokkal, énekléssel és bekiabálással igyekezett magára felhívni a figyelmet. A Telex beszámolója szerint a flashmob nemsokkal negyed 9 körül véget is ért.

Élőláncot és tüntetést szerveznek pénteken Budapesten

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete október 27-én bejelentette, hogy november 18-án országos sztrájknapot szerveznek. Az esemény 7.30-kor kezdődik és 9-ig tart majd.

Budapesten újabb élőlánccal igyekeznek felhívni pénteken a tanárok és az oktatás helyzetére a figyelmet. Délután 5-kor egy nagyobb tüntetést is szerveznek a Clark Ádám térre.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2022. november 18. 10:48
Aki 2.5 hónap fizetett szabadságot kap évente és kora délután hazamehet a munkából míg más estig gürizik, az ne tüntessen és ne használja fel a diákokat olcsó politikai haszonszerzésre.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 17. 18:09
Menjetek libsik csemetéi, senki nem ver gumibottal, viperával, nem vízágyúznak és nem lövik ki a szemeteket. Menjetek, nem a gyurcsótány ül már a trónon!
Szerintem
2022. november 17. 13:04
Alulról jövö kezdeményezés. Ez mondjuk igaz. A DK, a Momuntum tényleg a legalja.
Dobrevita
2022. november 17. 12:53
Már kampányolnak a sorosjugend sorozáshoz. Iskola helyette az utcán, nem baj ha írástudatlan marad, csak hőzöngjön és gyűlőljön, most készül a jövő woke nemzedéke. Igaz semmire nem lesznek alkalmasak, de balra szavaznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!