Hadházy Ákos szomorkodik a Fidesz szekszárdi győzelme miatt

2022. november 14. 13:23

Az ellenzéket ekézi Hadházy Ákos, holott a 2018-as országgyűlési választáson ő maga is kikapott a fideszes jelölttől.

2022. november 14. 13:23
null

Mint arról beszámoltunk, fölényesen nyert a Szekszárdon tartott időközi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje, Szollár Zoltán 58 százalékot kapott.

Az eredményt Hadházy Ákos is kommentálta, szerinte „szomorú eredmény” született.

Pofont kapni mindig rossz dolog, de minden ilyen pofonban benne lehetne a lehetőség, hogy végre egyszer felébredjen az ellenzék”

 – írta Facebook-oldalán, álláspontja szerint Szekszárdon „kifejezetten jó jelöltje volt a helyi ellenzéket összefogó Éljen Szekszárdnak”. Majd ezek után több megállapítást is megfogalmaz az ellenzék részére, többek között nem tartja jó ötletnek, „ha mindenki beáll egyetlen párt mögé, szerintem az »egy a tábor, egy a zászló« jelszót hagyjuk meg Orbán Viktornak”.

Fölényesen nyert a megyeszékhelyen tartott időközin a Fidesz

Fölényesen, 58 százalékkal nyert a Fidesz jelöltje, Szollár Zoltán a Szekszárdon tartott időközi önkormányzati választáson. A tolnai megyeszékhely 4. számú egyéni választókerületben azért tartottak időközi választást, mert a választókerület korábbi képviselője meghalt. A választáson három jelölt indult: egy az Éljen Szekszárd Egyesület, egy a Fidesz-KDNP és egy a Mi Hazánk Mozgalom színeiben.

Menekülés Zuglóba

Hadházy szavait érdemes abban a kontextusban értelmezni, hogy ő maga is indult Szekszárdon a 2018-as országgyűlési választáson, akkor még az LMP színeiben. Hadházy 14 896 voksot szerzett, a szavazatok 35,76 százalékát tudta megszerezni, a Fidesz-KDNP jelöltje, Horváth István magabiztosan maga mögé utasította ezzel Hadházyt a maga 21 477 szavazatával (ez a voksok 51,56 százaléka). 

Hadházy ezután az ellenzéki előválasztáson már nem Szekszárdon, hanem Zuglóban próbált szerencsét, az LMP-s logót pedig a Momentum lilájára cserélte. Az akkor még momentumos pártelnök Fekete-Győr András jelentette be, hogy Zuglóban Hadházyt indítják. A kerület akkori országgyűlési képviselője, a szocialista Tóth Csaba akkor fel is emlegette, hogy Hadházy valószínűleg azért indult ellene, mert Szekszárdon „csúfos vereséget szenvedett”.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 14. 15:44
Várjuk,hogy a Feri pártjában tünjön fel. Ott még nem volt.
B I L
2022. november 14. 14:38
Ragyás ripacs lódoktor , húzzanak a lónak a faszára.
florin
2022. november 14. 14:36
Nem tudnak kitörni az árnyékból. 58% nem is olyan sok, ez a tehetséges ellenzék a sok guruló dolcsival 2050-re le tudja dolgozni ezt a "minimális" hátrányt. Ennek a feltétele persze, hogy megvilágosodjanak és végre elkezdjék szeretni a hazájukat. Hajrá!
péterx
2022. november 14. 14:35
Hadházy "szomorú", a kormánypártiak pedig ismét örömmel nyugtázzák, hogy a többség politikailag világosan lát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!