The Wall Street Journal: Orbán háborús politikáját még az ellenzéki szavazók közül is sokan támogatják

2022. november 07. 09:34

A lap szerint azoknak a politikusoknak a munkájában nehezebb hibát találni, akik saját országuk érdekeit helyezik első helyre.

2022. november 07. 09:34
null

A legtöbb kelet-európai kormány kitart Ukrajna támogatása mellett, de a háborús segítségnyújtás egyre kevésbé népszerű a vidéki területeken – olvasható a The wall Street Journal cikkében. A portálon azt írják: ha a cseh, szlovák vagy lengyel kormány nem tudja megnyugtatni a kedélyeket, akkor csak fokozzák az infláció miatt egyébként is nehéz helyzetüket. Hiszen

azoknak a politikusoknak a munkájában nehezebb hibát találni, akik saját országuk érdekeit helyezik első helyre.

Ez magyarázza Orbán Viktornak a háború kezdete óta mutatott hozzáállását: a Magyarország érdekeit előtérbe helyező politikáját még az ellenzéki szavazók közül is sokan támogatják. Közben csökken azon magyarok száma, akik támogatják az Oroszország elleni szankciókat, és a politikai oldaltól független annak megítélése is, hogy Magyarország nem küld fegyvereket Ukrajnának

A nyitóképen: Orbán Viktor a dallasi CPAC-rendezvényen. Fotó: ZACH D ROBERTS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egyelőre
2022. november 07. 20:04
0rbán béke politikát folytat, nem háborús politikát! Liberálnácik!
szrb67
2022. november 07. 18:32
már megint csak azOrbán
fabulon a bőre őre
2022. november 07. 16:10
Eastern Europe's Culture War Over Ukraine Elites stereotype critics as selfish, benighted bumpkins. It's a dangerous approach. By William Nattrass Nov. 3, 2022 6:58 pm ET A cikkíró figyelemre méltó régebb óta. Kelet-Európa kulturális háborúja Ukrajna miatt Az elitek a kritikusokat önző, ámulatba ejtő bunkónak minősítik. Ez egy veszélyes megközelítés.
6.sztrovacsek
2022. november 07. 13:48
Hörömpő cirkusz, világszám! "Orbán háborús politikáját még az ellenzéki szavazók közül is sokan támogatják" Kedves mandi, ne legyetek már ilyen szerények! Nem kell a The Wall Street Journalra hívatkozni! Nyugodtan írjátok ki, hogy az egész világ Orbán háborús politikáját támogatja! Nincs ebben semmi , ez így természetes. Orbán faék egyszerűséggel kijelentette, hogy Magyarország békét akar. Hát ki az a hülye aki ezt nem támogatja!? Mondjuk valamire való politikus nézi annyira értelmesnek a választóit, hogy ennél kicsit tovább menve fejti álláspontját az aktuális helyzetről, csak hát abba már bele lehet kötni pro és kontra. Na Orbán ezt a lehetőséget nem adj meg. Minek, ha egyszer a híveknek ennyi is elég?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!