Elemző: Orbán Viktor honosította meg az évértékelő beszédet Magyarországon

2023. február 03. 19:11

A februrár 18-i évértékelő beszéd kijelöli az elkövetkezendő időszak fő témáit – fogalmazott Deák Dániel.

2023. február 03. 19:11
null

Deák Dániel közösségi oldalán arról írt, hogy Orbán Viktor 1999-ben tartotta első évértékelő beszédét, mely műfajt ő honosított meg Magyarországon. „Ezek az országértékelőnek is nevezett beszédek kiemelt szerepet játszanak abban, hogy olyan politikussá vált a magyar közéletben, akinek sikerül a napi aktuálpolitikai viták szintje fölött álló, nagyobb távlatokon átívelő gondolatokat megfogalmaznia” – hangsúlyozta a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A baloldal lemásolta az évértékelő műfaját

Deák arra is emlékeztetett, hogy „a baloldalon a korábbi kritikáik ellenére végül lemásolták az évértékelő műfaját”. Ugyanakkor az ellenzéki politikusok 

„Mondanivalójuk általában rövid életű, most hétvégén például a DK és a Momentum dominanciaharcáról fognak majd szólni az ellenzéki évértékelők” – mutatott rá az elemző.

A február 18-i évértékelő elindítja a politikai szezont

Orbán Viktor február 18-i beszédének fókuszában várhatóan az orosz-ukrán háború kapcsán képviselt magyar álláspont, a szankciók elleni további küzdelem és a gazdasági válságra adott kormányzati válaszok lesznek. Egy biztos: kijelöli az elkövetkezendő időszak fő témáit, egyben beindítja az idei politikai szezont már a tavaszi parlamenti ülésszak kezdete előtt – hangsúlyozta Deák Dániel.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona.2.0
2023. február 18. 16:35
ORBÁN VIKTOR Á L L A M F É R F I ! Pontosan ismeri az ország anyagi, pénzbeli és szellemi helyzetét. Magyarország EGYEDÜLÁLLÓ nemzetét VEZETNI KELL, HOGY REND LEGYEN ! Ne akarjon senki a zavarosban halászni. Akinek eddig olyan szerencséje volt, az a továbbiakban fogja vissza magát és ne csinálja. Miniszterelnök Úr, én Önben megbízok. Ne csalódjak. További sikeres vezetést, hogy biztonságban legyünk ! Nem akarunk sem háborút, se polgárháborút, se zavargásokat, se forradalmakat, - hanem BÉKÉS ÉLETET AKARUNK, hogy gyarapodni tudjunk ! Köszönöm eddigi munkásságát !
Belakiss
2023. február 06. 11:48
"Elemző" Ja, deákdani. Miért nem ezzel kezdték?
LancelotDuLac
2023. február 04. 19:22
Elemző: Orbán Viktor honosította meg az évértékelő beszédet Magyarországon XDDDDDDDDDDDDDDD Hazugság ! Kádár János és az MSZMP +(KISZ KB is) !!!!!
Akitlosz
2023. február 04. 14:40
Horn Gyula havonta tartott sajtótájékoztatót. Ez így csak egy oldalú kinyilatkoztatás a híveknek. Mit értékel? Nem a miniszterelnök dolga értékelnie a saját munkáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!