Brutálisan megvertek és megaláztak egy kamaszfiút Szekszárdon (VIDEÓ)

2023. június 21. 07:29

A történtek miatt garázdaság vétség elkövetésének gyanújával büntetőeljárást rendeltek el.

2023. június 21. 07:29
null

Felkavaró felvételt tett közzé nemrég egy férfi. A videón az látszik, ahogy egy 12 éves fiút súlyosan bántalmaznak, megaláznak Szekszáron. A helyi rendőrkapitányságon büntetőeljárást rendeltek el az ügyben – számolt be a teol.hu.

Villámgyorsan bejárta az internetet az a felvétel, amelyen az látható, hogy két idősebb fiú brutálisan bántalmaz egy fiatalabb fiút az egyik szekszárdi játszótéren. A bántalmazott fiú nagypapája a Ripostnak azt nyilatkozta:

megdöbbentő és felháborító, amit az unokájával tettek.

A lapnak azt is elmondta, hogy az eset nagyjából két hónapja történt. Ők nevelik a fiút, és amikor hazament, azt látták, hogy „brutálisan” összeverték. Fel sem tudott állni az ágyból, annyira rosszul volt. Akkor nem mondta el, hogy mi történt vele, végül kiderült, hogy azért, mert félt, hogy ha beszél, megölik – derült ki a nagypapa beszámolójából.

Feljelentést tettek az elkövetők ellen

Mikor a felvétel felkerült az internetre, a nagypapa a rendőrséghez fordult, és feljelentést tett a bántalmazók ellen. „Megkérdeztem az unokámat, kiderült, hogy egy ismerőse volt az, aki elcsalta őt egy elhagyatott helyre, a temetőtől nem messze, ahol már vártak rá – nyilatkozta a gyermek nagyapja. Arról is beszélt, hogy az unokájától úgy tudja, korábban fűnyírást vállalt, és a támadók tartoztak neki. Néhány ezer forintról van szó” – ismertette a további részleteket.

A helyi hírportál felkereste a videó feltöltőt is. A férfi a teol.hu-nak, hogy gyerekek készítették a felvételt, amelyet a hétvégén küldtek át az unokájának.

Azzal a céllal osztotta meg, hogy az emberek lássák, milyen rettenetes dolgok történnek.

Ahogy azt a videóhoz írta, egy 17 éves fiú bántalmazott súlyosan egy 12 éves gyereket. Azt szeretné, ha mindenki jobban odafigyelne a gyermekére, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Őt is nagyon megviselték a történtek, főleg, mert a felvételen látható fiú, aki az életéért könyörög, a rokonságába tartozik. Hozzátette, bízik benne, hogy a rendőrség eredményesen pontot tesz az ügy végére. A lap úgy tudja, az idősebb fiúnak nem ez az első balhés ügye.

A történtek miatt garázdaság vétség elkövetésének gyanújával büntetőeljárást rendeltek el a Szekszárdi Rendőrkapitányságon –   tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  A nyomozás érdekeire való tekintettel részleteket azonban egyelőre nem közöltek. A szóvivő felhívta arra is a figyelmet, hogy aki a videófelvételen szereplő esethez hasonlót lát, akár személyesen, akár az interneten, haladéktalanul hívja a 112-es segélykérőszámot – írta a teol.hu.

Megszólalt a bántalmazott fiú

Az RTL Híradójának a 12 éves áldozat azt nyilatkozta, hogy szorong, ha a bántalmazásról kérdezik, ráadásul szinte mindenhol belefut a videóba az interneten. „Mindenki megosztja ezt a videót, és gyorsan továbbgörgetem, nem is akarom látni. Szörnyű” – fogalmazott.

Hozzátette,

félelmet érzett, és a mai napig fél, az utcán sem mer egyedül járni.

Az egész konfliktus 2000 forint miatt történhetett, ennyivel tartozott neki az egyik bántalmazó. Megkérdezte tőle, mikor adja már meg a pénzt, ez válthatta ki a verést – hangzott el az összeállításban. 

A megrázó felvételt alább tekinthetik meg:

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2023. június 21. 19:57
Az egyik egy lány volt aki beszorította az áldozatot. A másik át is adta a telefont, hogy belerughasson. Mindenkinek tudnia kell, hogy milyen büntetést kaptak az elkövetők. Példát kell statuálni!
KBA98
2023. június 21. 16:29
Anno Orbán Viktor az egész bírói kart le akarta váltani (nem véletlenül) csakhogy az EU nem engedte meg. Most úgy gondolom, hogy itt az ideje! Sok szemét, érzékenyített bíró hatalmas pénzekért olyan ítéleteket hoz, hogy csak na! De Ursula most a tagországoktól megint pénzt kér Ukrajnának! Mi miért fizessünk, amikor még a nekünk járó pénz sem adták oda? Nem fizetünk se ki, se be! A bíróságokat meg kell reformálni, mert tizenéves tárgyalásokat tologatnak maguk előtt a bírók! Őket is el lehet ítélni, minél előbb, annál jobb!
Pitypangocska
2023. június 21. 13:55
Nagy tévedés, ha azt hisszük, hogy ezekből a lelki nyomorékokból valaha ember lesz. Ezek állatok maradnak örökre. Gondolom, az igazságszolgáltatás ismét elnéző lesz velük, hiszen szegények hátrányos helyzetűek, kiskorúak, blablabla... Pár év múlva ezek ölni fognak.
kalazirozsaa
2023. június 21. 13:22
Gondolom ezekből lesznek a jövő adófizető állampolgárai .........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!