Menesztették Szekszárd fideszes polgármesterét

2023. június 21. 15:02

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal döntésének értelmében Ács Rezső nem gyakorolhatja tovább polgármesteri jogköreit.

2023. június 21. 15:02
null

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal döntésének értelmében Ács Rezső nem gyakorolhatja tovább polgármesteri jogköreit. jogosnak tartotta a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették Ács Rezsőt Szekszárd polgármesterét – számolt be róla az ATV Híradója. Ács Rezsőt összeférhetetlenség miatt még májusban mentette fel tisztségéből a testület, azonban ezt a döntést a polgármester nem fogadta el, így jogi lépéseket tett az ügyben. 

Az ATV Híradójának a Kormányhivatal szerdán azt a tájékoztatást adta, hogy

jogosnak tartották a szekszárdi közgyűlés határozatát, miszerint menesztették a város polgármesterét, Ács Rezsőt.

Így a továbbiakban nem gyakorolhatja polgármesteri jogköreit. Irodáját ki kell ürítenie, emellett hivatali telefonját és autóját is vissza kell adnia. Mostantól munkabér sem jár számára.

***

 

Nyitókép: Ács Rezső Facebook-oldala

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 22. 10:41
https://szekszard.hu/hu/hirek/kozlemeny-polgarmester-tisztsegenek-megszuneserol Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése KÖZLEMÉNY Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 147/2023. (V.25.) számú határozatával 2023. május 25. napján megállapította, hogy Ács Rezső polgármester huzamosabb ideje a tisztségével összeegyeztethetetlen más kereső foglalkozásra irányuló tisztséget is betölt, amely miatt vele szemben fennáll a törvény szerinti összeférhetetlenségi ok. Ács Rezső polgármester a törvény által biztosított lehetőségével élve a döntés végrehajtását felfüggesztette, a Közgyűléstől a napirend újbóli tárgyalását kérte. A Közgyűlés 2023. június 9-i rendkívüli ülésén a napirend megismételt tárgyalásán minősített többséggel újból megerősítette korábbi döntését. Ács Rezső polgármester a megismételt döntést megpróbálta újból felfüggeszteni, azonban a Tolna Vármegyei Kormányhivataltól kapott tájékoztatás alapján a törvény ugyanazon ügyben csak egy alkalommal teszi lehetővé a polgármester számára, hogy kezdeményezze az újbóli tárgyalást. A törvény rendelkezése értelmében Ács Rezső polgármesteri tisztsége az összeférhetetlenségi ok megállapítását követő nap, azaz 2023. május 26. napján megszűnt.
kabajeva
2023. június 22. 09:07
Beszámíthatatlan idióta volt. Még saját maga is bevallotta, hogy mentális kihvásokkal küzd. Már a Fidesznek is nagyon kínos lehetett.
Maciapu
2023. június 21. 22:23
Figyelj csak, névváltoztató metszettfaszúkám! Mit szeretnél, hogy hívjalak? A tetves zsidó kurva anyád jó lesz? Vagy jobb szereted a klasszikus mocskos zsidót? Amúgy fasza a szoftvered. Kíváncsi volnék, mit tudna összebirgálni, ha ráeresztenéd a kecskebaszó nyelvedre, arra az ugató cighéberre.
amca
2023. június 21. 18:34
Micsoda Diktatúra. Igaz ez a moschlékra nem vonatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!