Talán a Kispolgár mobilapplikációt is jó lenne megjelölni, mondjuk egy „vigyázat, Tóta W-t tartalmaz” felirattal – nem árt a gyanútlanokat még időben informálni

2023. szeptember 03. 23:07

Persze, aki azt szeretné, hogy tizenéves gyermeke napi politikai kiképzését Tótától és az amerikai liberálisoktól kapja, az fizessen csak nekik nyugodtan, és szavazzon a balliberális ellenzékre.

2023. szeptember 03. 23:07
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re", mondta Semjén Zsolt 2005-ben (Orbán Viktor akkori reakcióját ide kattintva olvashatják – a szerk.), és mivel a magyar társadalom döntő többsége nem szerette volna, így az SZDSZ el is tűnt a süllyesztőben. 

Szükségünk van durva mondatokra, mert a világ is egyre durvább körülöttünk.

Manapság – sok más mellett – gyermekeinkre újabb veszély leselkedik: Tóta W. Árpád, a baloldal egyik legvéresszájúbb publicistája mobiltelefonos applikáció segítségével újságot indít tíz éven felüliek számára. Ehhez támogatókat keres – nagyvonalúan már a beköszöntőben lemond a nemzeti érzelmű jobboldaliak pénzéről –, s már talált is szponzort annak az Action for Democracynak a képében, amely korábban Márki-Zayhoz is gurított a dollárjaiból.

Aki tehát azt szeretné, hogy tizenéves gyermeke napi politikai kiképzését Tótától és az amerikai liberálisoktól kapja, az fizessen nekik nyugodtan, és szavazzon a balliberális ellenzékre. Ők is ezért csinálják az egészet. Így a túlzott objektivitást nem várhatjuk el – nem is nagyon ajánlgatják –, tájékoztatás helyett a témák tematizálásával, tálalásával próbálják majd a gyerkőcök érdeklődését, gondolatait a nekik tetsző mederbe terelgetni.

Ha viszont erre az lesz a válasz, hogy akkor indítunk egy polgári-konzervatív appot a kisdiákoknak (bocsánat, kispolgároknak, hiszen a név is ez lesz), ügyesen rátolhatjuk a honi pártharcokat a kiskorúakra. Ha pedig ennyire képben lesznek, jogosan tarthatnak igényt választójogra is, márpedig aki választhat, az ura a döntéseinek,

tehát alkoholt és dohányárut is fogyaszthat, folytathat szexuális viszonyt bárkivel, és erre már meg is vannak a megfelelő tanítómesterek, mint a magát efebofilnak nevező B. Zsolt, aki gusztustalan videóival robbant bele a közéletbe néhány hónappal ezelőtt,

18 éves csúsztatással drámaian illusztrálva Semjén Zsolt látnoki szavait a tizenévesek első szexuális élményeit garantáló szakállas bácsiról.

A ’90-es években már történt kísérlet az ifjúság baloldali eszmékkel történő becserkészésére valamilyen tájékoztató-nevelő maszlag mögé bújva, ez volt a Xénia Láz nevű tudományos-ismeretterjesztőnek álcázott adatgyűjtő mozgalom.

Ez a Fidesz választási győzelmével elhalt,

de látjuk, hogy a mozgalmár nem szűnik meg, csak átalakul. Az akkori Schmuck Andor mára Tóta W.-re romlott, aki különösen alkalmas ifjúságunk nevelésére, mert trágárul cinikus, értékmentesen gyűlölködő, nihilista írásai egy frusztrált személyiség megannyi tünetét mutatják.

Világképe kimerül abban, hogy a bonyolult mindenség (benne a fizika, kémia, biológia és matematika megannyi jól kiismerhető és pontosan leírható törvényével) pusztán véletlenül jött létre, s a mindezek mögött tudatos tervező keresése csak a primitívekre jellemző, hiszen, mint írja,

az ateizmus a tanultak luxusa”, olyannyira, hogy még maga a pápa sem hisz Istenben…

A történelmi ismeretei és hozzáállása pedig tetten érhető például abban a nyomdafestéket nem tűrő (de még az interneten is, a kúria döntése nyomán kicsillagozott) penetráns szófolyamában, amely az egész akkori Európát könnyűszerrel legyőző, azt logisztikai-hadászati-szervezeti erőben messze felülmúló, a kor legkiválóbb stratégáit felvonultató magyarok közel félszáz sikeres hadjáratát puszta rablásnak minősíti, majd így értékeli rettegett eleinket: (…) „a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért.

Mindez nem csak végtelenül szegényes, egyoldalú és ostoba történelemszemléletről, hanem expressis verbis magyargyűlöletről is árulkodik, ezért

a leendő kispolgár appot használó gyerekek szüleinek talán nem árt, ha tisztában vannak vele, ki is van az app másik felén, nehogy hasonlóan járjanak, mint B. Zsolt diákjai. 

Amiképpen tehát a homoszexuális tartalmakra illendő felhívni az emberek figyelmét, nehogy akaratlanul belefussanak ilyenbe, a Kispolgár mobilapplikációt is meg kell jelölni egy „vigyázat, Tóta W-t tartalmaz” felirattal. Aki ennek ellenére bevállalja, lelke rajta, de a gyanútlanokat azért informáljuk még időben. 

Keresztetlen hadjáratához Tóta W. a pedagógusok segítségére is számít, mint korábban nyilatkozta: „szeretnék összefogni a tanárokkal, és motiválttá tenni őket abban, hogy használják, és terjesszék a Kispolgárt, mivel valószínűleg a pedagógusok nagy részével a barikád ugyanazon az oldalán állunk.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Az utolsó tagmondat súlyos nyelvhelyességi hibájától eltekintve furcsán árulkodó képet kapunk e népnevelő lelkületű publicista gondolkodásáról. Úgy képzeli, hogy 1.) a gyermeknevelésben barikádok emelkednek és 2.) a tanárok többsége e képzeletbeli barikádokon Tóta W. mellett harcolna, amire azért nem tenném rá a nyakamat.

Mielőtt azonban a szülők szaladnának telepíteni csemetéjük mobiljára a Kispolgárt, hadd keserítsük el őket: egyelőre csak próbafelület érhető el, ahol az első három hír, amivel a kölyköket zaklatnák (ha már élesben menne) a „Miért egyre drágább minden?”, a „12 millióra büntettek egy könyvesboltot, mert nem fóliáztak le egy könyvet, amelyben melegek szerepelnek” és az „Atom után, föld alatt: Metro 2033” címeket viseli.

Saját bevallásuk szerint elsődleges célcsoportjukat a 10-14 évesek jelentik (később készülhet verzió a nyolcéveseknek is), tehát

egy ötödikes-hatodikos kisdiák potenciális témái az infláció (némi kormánygyalázással), a melegek (némi keresztény- és kormánygyalázással) és az atomháború (gondolom, némi külpolitikai kormánygyalázással).

Azt már Orwelltől és a szovjet gyakorlatból is tudjuk, hogy a szülőkre nem szabad ráhagyni a csemeték politikai nevelését, mert onnan csak a retrográd szemlélet érkezik. A publicista szerint „az alternatíva, hogy más gyerekekkel, Reddit-userekkel és online játékokban összeszedett virtuális barátokkal beszélik meg”, ennél pedig csak jobb lehet egy virtuális Tóta W. – akinek legalább nincs szakálla.

(Nyitókép: YouTube, képernyőfotó)

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. szeptember 04. 14:51
Voltak már ilyen kísérletek, Dühös Mókus, a klubrádió (phej) hathatós ajánlásával, felnőtteknek szóló tanmesék: --------------------------------------------------------- MIÉRT NE VEGYÉL MAGYAR TERMÉKET? -------------------------------------------------------- Elmagyarázzák szépen, érthetően, hogy ezzel becsapod szegény magyar gazdát, mert elhiteted vele, hogy jó az amit csinál, pedig a multi a maga külföldi élelmiszergyáraiban sokkal olcsóbban előállatja ugyanazt (vagy legalábbis az ugyanúgy kinéző) terméket. Ha jó akarsz tenni a magyar gazdákkal, akkor az olcsóbb, spanyol uborkát veszed, így a gazda gyorsan tönkremegy és még időben el tud menni dolgozni a gyárba. Ha pedig megveszed, azzal csak életben tartod az illúzióját, hogy szükség van rá. És csak szenved. Íme: http://sporolok.blog.hu/2014/03/16/ne_vegyel_magyart?token=08182b6e0e7b37c0da61cfb574ecc3bc
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 04. 12:37
>>>connorj5m007h 0p3ra70r 2023. szeptember 04. 02:13 🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨🤨<<< Meglepődtél ugye? 10-20 milla között megvan az applikáció minden platformra webalkalmazással. "Ez gyakorlatilag a fejlesztésen múlik, annak megkezdése pedig a gyűjtés eredményén. Az app várhatóan három hónap alatt készülhet el" https://gyerekujsag.hu/ Május 28 óta nem jött össze ennyi pénz még az A4D hozzájárulásával sem, holott Márky-Zajnak 50x ennyit összedobtak nem sokkal több idő alatt. Még infó sincs, hogy hol tartanak. Ráadásul a fundraising oldalon nincs goalmeter sem. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
lájkbajnok
2023. szeptember 04. 10:04
„nehogy hasonlóan járjanak, mint B. Zsolt diákjai.” Bayer Zsolt?
lájkbajnok
2023. szeptember 04. 10:02
„tehát alkoholt és dohányárut is fogyaszthat, folytathat szexuális viszonyt bárkivel” Szerinted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!