Magyar pezsgősiker a legnagyobb világversenyen

2023. szeptember 19. 10:36

Ismét tarolt a Sauska pincészet!

2023. szeptember 19. 10:36

Újabb aranyéremmel és egy ezüstéremmel tért haza a Sauska pincészet a pezsgővilágbajnokságról: a 10. Champagne and Sparkling Wine World Championships a világ legrangosabb versenye, amelyre idén csaknem 1000 pezsgőt neveztek, a legtöbbet Franciaországból és Olaszországból – közölte lapunkkal a pincészet.

„Két érdekes karaktert díjazott tőlünk idén a zsüri. Tudtuk, hogy a Brut Magnum mindig tud újat mutatni komplexitásban és eleganciában, ennek titka a non-vintage tételek esetében a reserve bor, melyre kiemelt figyelmet fordítunk. A 2016-os extra brut pezsgőnk pedig hatalmas visszaigazolás, elsősorban Tokaj-Hegyalja számára, hiszen

ez a pezsgő kizárólag őshonos fajtákból, furmintból és hárslevelűből áll.

Az már csak hozzáad a szépségéhez, hogy több mint öt évig volt seprőn, így gyönyörű, érett tétel” – emelte ki Hanusz Ádám borász, a budafoki Sauska Pezsgőpince szakmai vezetője.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 19. 11:42
"Ezt a szépséges Extra Brut-ot 9 hónapig érlelték a palackban, 2012.-es borokból. Az összes alapbornak a 20 %-át előtte fahordóban pihentették. Illat: A Sauska Brut pezsgő 0,75: Ez a klassz magyar pezsgő is a jó hírét viszi a Sauska Pincészetnek. Illataiban a meghatározó intenzív gyöngyözés apró buborékokból áll, selymes, sokáig kitart, totális illat-élvezet. Azt mondhatjuk, mint a többi Sauska pezsgő esetében - az alapborok és persze a kiindulási gyümölcs, a szőlő - semmihez nem hasonlítható pezsgős aromája szinte felrobban, a zöld alma, a barack és a citrusok jellemző jegyei elmélyítik a vágyunkat a tényleges kóstolás irányába. Itt megjelenik egy kis mangó is még. folyt.
makapaka2
2023. szeptember 19. 11:04
Nagy siker! Gratulálok!
anegy_
2023. szeptember 19. 10:55
Hatalmas gratulációm, és további sikeres megmérettetést ezen a gigantikus piacon minden magyar pincészetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!