Megrázó eset: rengeteg a kérdőjel a szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltó ügyében

2023. szeptember 17. 07:05

Nemes Attila a laktanyában lett rosszul, múlt szombaton hunyt el.

2023. szeptember 17. 07:05
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Csupán több nappal a tragédia után kezdett terjedni a hír, hogy életét vesztette egy tűzoltó. Mint mi is beszámoltunk róla, szolgálatteljesítés közben hunyt el Nemes Attila, a Balatonlelle-Balatonboglár által fenntartott önkormányzati tűzoltóság tagja.

Nehéz szavakat találnunk. Nyugodj békében, kolléga”

– búcsúztak a tűzoltótól a Facebookon

Kollégái a 63 éves bajtársukat jó barátnak és kiváló kollégának jellemezték. Idővel kiderült, Nemes Attila épp a pihenőben volt, amikor egyszer csak rosszul lett, de már nem tudtak rajta segíteni, a halál pontos okát pedig nem tudni. 

Nemes Attila rendszeresen járt bevetésekre, aktív, állományba beosztott tűzoltó volt és hat éve teljesített szolgálatot a Balaton-parti tűzoltóságon. 

Megkerestük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, hogy több részletet is megtudjunk a sajnálatos halálesettel kapcsolatban. Mukics Dániel, az OKF szóvivője a Mandiner.hu megkeresésére közölte, hogy az önkormányzati tűzoltóságok nem hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, nem a katasztrófavédelem alárendeltségében működnek. 

Kifejtette azt is, hogy ezek a parancsnokságok köztestületi formában működnek, ami azt jelenti, hogy egy vagy több önkormányzat saját elhatározásból tűzoltóságot alapított, amelynek a működését az önkormányzatok finanszírozzák. 

Az ott dolgozó nem hivatásos tűzoltók munkáltatója az önkormányzat”

– fejtette ki.

Ezt is ajánljuk a témában

Mukics Dániel azt kérte, hogy az önkormányzattól kérjünk további tájékoztatást. Mind Balatonlelle, mind Balatonboglár önkormányzatát kerestük, előbbi település aljegyzője reagált, megadva az összevont tűzoltóság elérhetőségét.

Csonták András tűzoltóparancsnok portálunknak megerősítette azon, a médiában korábban megjelent információkat, miszerint a laktanyában és nem egy káresetnél történt a haláleset, ám további részleteket nem kívánt megosztani. 

A parancsnok érdeklődésünkre elmondta, bár a finanszírozása egy önkormányzati tűzoltóságnak teljesen más, mint egy hivatásos tűzoltóságnak, ugyanakkor ez is egy főállású tűzoltóság, azaz a beosztott önkormányzati tűzoltók a 24/48-as munkarendben dolgoznak, mint hivatásos társaik. 

Csonták Andrástól megtudtuk továbbá azt is, hogy Nemes Attila beosztott vonulós tűzoltó volt, nem gépkocsivezető. Tisztelték, szerették kollégái. A két város által fenntartott tűzoltóság összesen 14+3 településen lát el tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2023. szeptember 17. 14:07
Rendőr, tűzoltó, börtönőr, bizonyos leszolgált idő után nyugdíj korkedvezményt kap szinte mindenhol. Mindenhol mások a paraméterek, valamit kapnak Nálunk nem kapnak SEMMIT. Egyetlen dolgot mondjatok, amiért megéri ma Magyarországon ennek a három hivatásnak valamelyikét választani!
Fegyenc8
2023. szeptember 17. 10:15
Gellért! Milyen kérdőjelek bazd meg?? Sajnálatos, tragikus hirtelnenséggel meghalt szívmegállás agyvérzés...bármi volt az oka. Meddig sülyedtek még?
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 17. 09:43
A 67 éves pilóta nem látott és lezuhant. A megégett családhoz nem ért időben a tűzoltóság mert 63 éves tűzoltó rosszullett és meghalt. A 60 éves mentőgépkocsivezető 40-el vezetett mert a 65 éves ápolója és a 100 éves orvos nem bírta a kanyarokat. Ja, nyomorékok! Vicces?...pedig ez van!!!! Hahahaha...mádéfalva, nyomorékfalva.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 17. 09:37
63 éves tűzoltó, 65 éves mentős. Nyomorékoknak nyomorékok. Istennek legyen hála! Haziorvosod, a 100 éves?...hahahaha!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!