Hivatalos: új eszközt kapnak a BRFK rendőrei!

2023. október 06. 15:54

Pozitív tapasztalatokkal zárult az eszközök tesztelése, így a rendőrség bevezeti azok használatát.

2023. október 06. 15:54
null

Az Index értesülései szerint a BRFK rendőrei testkamerákat teszteltek. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata pedig a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy a BRFK által „kísérleti jelleggel próbahasználat alá vett kép- és hangrögzítő eszközök tesztelésének eddigi eredménye, hogy a feladatát teljesítő hivatásos állomány szolgálati/gyakorló öltözetére felszerelhető kép és hang rögzítésére alkalmas 

testkamerák jelentős mértékben támogatják az egyes jogsértő cselekmények elkövetésének és a rendőri intézkedéseknek a dokumentálását, 

valós idejű kép- és hangfelvételek továbbítását, valamint a rendelkezésre álló felvételek tárgyi bizonyítási eszközként eljárási cselekményben történő felhasználási lehetőségét”.

A rendőrség pedig ezen pozitív tapasztalatok alapján továbbra is tervezi a testkamerák használatát.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 06. 17:28
Méé mee cigány vagyok
Akitlosz
2023. október 06. 17:01
Ezt itt: https://www.youtube.com/watch?v=fWp4_pRGUzs&t=184s
kizokkentido
2023. október 06. 16:46
Támogatom mert így a rendőri túlkapások is rögzítésre kerülnek. A feljelentőkről is kellene hang és képfelvételt készíteni, hogy a hamis vádló könnyebben tetten érhető legyen. Némelyik rendőr ügyvédnek képzeli magát és a bűnözőt támogatja. Az összes rendőri eseményt jól dokumentálhatóan kép és hang formátumban rögzíteni kellene.
letsgobrandon-2
2023. október 06. 16:42
a jenkiszopóknak kéne most a leghangosabban tapsolni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!