Nem lesz kínai akkugyár Szegeden

2023. október 26. 07:15

Szeged „zöld város”, csak modern, fenntartható, környezetbarát beruházás megvalósítását támogatjuk.

2023. október 26. 07:15
null
Botka László
Botka László
Facebook

„Az elmúlt napok sajtóhírei ellenére nem lesz kínai akkugyár Szegeden, és semmilyen más vegyipari tevékenység sem. Elkezdtük egy 300 hektáros ipari park kialakítását, amihez már évek óta kértük a kormány támogatását, most végre sikerült elérni. Ennek felét már megvettük, a többit is szeretnénk, ha nem megy, kisajátítja az önkormányzatunk. 

A vonatkozó törvény szerint a földek vételárát a megyei kormányhivatal állapítja meg. A föld Szeged tulajdonába kerül. Az elmúlt évben tárgyaltunk olyan világcégekkel, akik környezetbarát, fenntartható termékeket állítanak elő, a legszigorúbb környezetvédelmi előírások mellett. Sok személyes tárgyaláson vagyunk már túl itthon és külföldön is. 

Az ilyen beruházások esetében, üzleti érdekek miatt, érthető módon teljes »hírzárlatot« vár el a lehetséges befektető, aki több ezer új munkahelyet hozhat létre városunkban. Kérem megértő türelmüket, még nincs végleges döntés. Szeged »zöld város«, csak modern, fenntartható, környezetbarát beruházás megvalósítását támogatjuk városunkban!„

***

Nyitókép: MTI/KOVÁCS TAMÁS

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. december 22. 13:03
ha nem lesz, akkor nem. majd jelentkezik egy kis település a környéken, aztán fürdeni fognak a pénzben, míg a szegediek meg csak pislognak majd. ez a leosztás is tök oké
survivor
2023. november 29. 05:40
Az e- mobilitással mi van ?
Daemon6666
2023. október 27. 08:11
Ó, én tudok adni Szegednek egy nagyszerű tanácsot, teljesen ingyen. Fogadjanak be rengeteg LMBTQ migránst! Mert ezek hatványozottan pörgetik a gazdaságot! Az EU is megmondta! :)
Szerintem
2023. október 27. 04:30
Lesz valami, de titok, hogy mi lesz. Majd meglátjátok, ha kész lesz. Balfasz oldalon nem azt szokták követelni, hogy legyenek már évekkel előtte lakossági fórumok, egyeztetések és népszavazás is? Na meg balfaszék szerint ha befektető jön, az az ország kiárusítása? Akkor most hol vannak a balfaszok ilyen és hasonló kifogásai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!