Mutatjuk, hol eshet a hó legközelebb itthon

2023. november 17. 10:21

A népi megfigyelések szerint komoly jelentősége van annak, hogy Erzsébet napján tapasztalunk-e havazást.

2023. november 17. 10:21
null

Pénteken hullámzó hidegfront alakítja majd időjárásunkat, kimondottan szeles időnk lesz, azonban a szél mellett csapadék is jócskán érkezik majd, a csütörtöki kellemes, napos időre már nem is fogunk emlékezni, hiszen néhol 15-20 mm is bőven eshet – írja az Időkép.

Lehetséges azonban, hogy akár pár centi friss hó ismét fehérbe boríthatja a tájat,

elsősorban a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység magasabb részeit.

Délutánra ugyanis észak-északnyugat felől eláraszt bennünket a jóval hidegebb, fagyosabb levegő: északkeleten már szombaton reggel is fagyhat, de vasárnap reggel az északi országrészben akár -3, -4 fokot is mérhetünk.

Külön érdekesség, hogy vasárnap Erzsébet napja lesz és a népi megfigyelések úgy tartják, hogy ha ezen a napon havazik, a karácsony is igen szép, hóval borított lesz. A Mandiner külön cikket is szentelt ennek a kérdésnek, amit ide kattintva tudnak elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI / Komka Péter

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2023. november 17. 12:27
Szenzációs!
ghelmddfd
2023. november 17. 10:46
Mutatjuk, hol eshet a hó legközelebb itthon A népi megfigyelések szerint komoly jelentősége van annak, hogy Erzsébet napján tapasztalunk-e havazást. ------------------------ Magyarul: rekkjük, hol ereszne nakvább... A mutat helyett a rekk a magyar, nem es, hanem eresz, nem közel, hanem nakva magyarul, hat-het dúrgerni. Őrjés rekkint ernyeszta rekkésje... figyel hang magyarlosza , uer stuma, őr stuma, nem szerint, rekkint, komoly hangt nem rakem, inkább er stumától ernyeszta. Tapasztal? Inkább tapatni a tap stumától, germán is, így magyar, de tapasztalni is rakta. Tap, tap-atni a baltát szoktuk, hogy fejet lékjünk, vagy tap-tap-atjuk a vesét leütni. Havazás? bullshit z-s hang, inkább hó eresz, hóereszés.
johannluipigus
2023. november 17. 10:32
Bármi meges(h)et.
Korrupt Kornél
2023. november 17. 10:32
"MANDI" szégyen már a sok helyesírási és stilisztikai hiba, ami nálatok történik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!