Nem tarthatta meg iskolai előadását Budaházy György

2023. november 20. 20:42

Helyette a helyi önkormányzat egyik helyiségébe tették át a programot.

2023. november 20. 20:42

Budaházy György a szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében tartott volna előadást, ám végül a tankerület vezetője nem engedélyezte. Helyette a helyi önkormányzat egyik helyiségébe tették át.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője az azonnali kérdések órájában ezzel kapcsolatban tette fel a kérdést:

„Lehet-e ma Magyarországon egy terrorista cselekményért elítélt bűnözőnek közintézményben nyilvános rendezvényt tartania?”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a válaszában hangsúlyozta, hogy a tankerület vezetője végül nem engedélyezte az előadást, ugyanakkor hozzátette, a Budaházy ellen indított büntetőeljárás nem felelt meg a jogállami alapelveknek, hiszen nem szabadott volna 14-16 évig eltartania. ennek ellenére a kormány egyetért a tankerület döntésével, mivel a büntetőeljárás során elkövetett hibák nem teszik meg nem történtté a cselekményeket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mreinstand-2
2023. december 08. 12:54
Baszd meg, búzaházy gimnáziumi díszteremben akart előadást tartani? Ez? Nevetséges. Egyébként miről akart vekegni ez a cerkóf? Hagyna kell rázni a rácsot a pride-on?
Palmimi85
2023. december 08. 12:09
Ha Budaházy nem tarthat iskolában előadást, akkor NoÁr miért tarthat??? Ha nekem választani kéne, biztos, hogy Budaházyt hívnám meg az iskolába, ahol tanítok! Budaházy egy ki...szott komcsi mintára "lebonyolított" koncepciós per szereplője. Ha őt bíróság elé állították, akkor miért nem került oda gyurcsótány elvtárs és görény (ex)rendőrfőkapitány?
egonsamu
2023. november 21. 12:38
Harangozó elvtárs, aki letöltötte a büntetését azt úgy KELL kezelni mint egy eleve büntetlent. Csak a magadfajta társadalomromboló komenisták és antidemokraták járhatnak szabadon?
nempolitizalok-0
2023. november 21. 11:52
Ha LMBTQ érzékenytés lett volna, itt nyüzsögne az összes büdöslibsi felháborodva, hogy miért lett betiltva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!