Országszerte feltűnt a sarki fény (KÉPEK)

2023. november 05. 20:17

Az Időkép közlése szerint még sose volt ilyen „erős és csodás”.

2023. november 05. 20:17

Vasárnap naplemente után, idén már tizedik alkalommal tűnt fel a sarki fény, „de sosem volt még ennyire erős, csodás” – számolt be az Időkép.

Mint írták, az ország számos pontjáról kaptak szebbnél szebb felvételeket. A webkamerák pedig szabályosan „kiégtek” a fellobbanó rózsaszín fénytől.

A Csodálatos Magyarország galériáját pedig alább tekinthetik meg:

***

A sarki fény jellemzően a Föld mágneses pólusai közelében figyelhető meg, erősebb geomágneses viharok alkalmával azonban időnként a sarkoktól távolabb, például Magyarországról is láthatóvá válik.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. november 06. 02:12
Igaz, hogy gyönyörű, de valami nagy bajt jelez! A napvihar elborítja a Földet. Ameddig a “föld-mágnes” bírja, távol tartja, de a villamos infrastruktúrára káros hatással van…
need-info
2023. november 06. 00:05
Azt hittem a sarki kurva...
Bi Tang Tomee
2023. november 05. 21:56
Budapesten egy brutál nagy lángoló vörös folt tűnt fel az égen. Először azt hittem, hogy a Halott Kéz behúzta a sakk-mattot
EX_Terminator
2023. november 05. 21:08
Inkább lila. :De részletkérdés. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!